19 aprilie 2024

IPJ Dâmboviţa – Nereguli la hotel! De la cazare, la… sancţionare!

www.mariusbuga.ro_images_mpolAcţiune a poliţiştilor pe raza municipiiilor Târgovişte şi Moreni

Peste 40 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa au acţionat pe raza municipiilor Târgovişte şi Moreni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale.

Au fost controlate 24 de societăţi comerciale, 64 de autovehicule şi 8 obiective asigurate cu pază.

Ca urmare a neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 51 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 44 865 de lei.

Dintre acestea, 32 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulaţie in conformitate cu prevederile OUG 195/2002, 3 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi 6 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

De asemenea, au fost constatate 5 infracţiuni.

Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 120 de articole de îmbrăcăminte, 72 de litri de alcool, 600 de ţigarete şi 95 de echipamente de lucru a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

În ceea ce priveşte abaterile pe linie de circulaţie rutieră, poliţiştii au reţinut 2 permise de conducere şi retras 5 certificate de înmatriculare.

La activităţi, au participat şi reprezentanţi ai I.T.M şi D.S.V.S.A Dâmboviţa.

Exemplu:

În urma controlului la o societate comercială, cu obiect de activitate prestarea de  servicii de cazare şi restaurant, s-a stabilit faptul că administratorul, de 48 de ani, a cazat în regim hotelier 7 persoane fără a întocmi fişa de anunţare a sosirii şi plecării sau cartea de imobil pentru aceştia.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a acestuia potrivit prevederilor H.G 237/2001 pentru aprobarea normelor privind accesul, evidenţa şi protecţia turiştilor în structurile de primire turistice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial