28 aprilie 2024
Cum trebuie să conduceţi pentru deplasări în siguranţă

Cum trebuie să conduceţi pentru deplasări în siguranţă

Sfaturi utile pentru prevenirea unor evenimente negative în trafic

Pentru deplasări în siguranță în contextul apariției unor fenomene specifice sezonului rece, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

Pe porţiunile acoperite cu zăpadă sau polei este indicat să nu viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp! Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor!

Păstrați o distanță mai mare între vehicule, pentru a putea opri autoturismul în condiții de siguranță.

Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

În afara de sancționarea cu amendă, polițiștii de la rutieră vor reține certificatul de înmatriculare al vehiculului, eliberând șoferului o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

În contextul unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile prin opriri sau staționări neregulamentare.

Totodată, pietonilor le recomandăm să evite folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, iar biciliștilor le reamintim că le este interzis să circule pe drumul public atunci când acesta este acoperit cu polei, gheață sau zăpadă.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial