18 mai 2024

IPJ Dâmboviţa – Cum să evitaţi pericolele de pe drum

www.mariusbuga.ro_images_01.2014_zapada10COMUNICAT DE PRESĂ

În contextul femonenelor meteo, specifice sezonului rece, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa adresează recomandări participanţilor la traficul rutier:

 Dragi copii,

Când mergeți și vă întoarceți de la școală, vă recomandăm să respectați regulile de circulație, în special acum, pe timpul iernii, când riscul de accidentare este mai mare.

Mergeți doar pe trotuar și nu alergați, întrucât există porțiuni acoperite cu gheață și puteți aluneca în orice clipă.

Pentru a traversa strada, folosiți doar trecerea de pietoni și asigurați-vă temeinic înainte de a traversa.

Evitaţi utilizarea telefonului mobil pe stradă. Este de preferat să nu ascultaţi muzică la căşti atunci când vă deplasaţi pe drumurile publice, deoarece atenţia voastră este, astfel, mult diminuată!

Stimaţi conducători auto şi pietoni,

Vă recomandăm să porniţi la drum numai după ce v-aţi interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi şi situaţia meteorologică existentă.

De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc.).

Este, de asemenea, obligatoriu ca toţi conducătorii auto să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează pe arterelepe care se circulă îngreunat şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi de trafic! Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor!

Ţineţi cont de faptul că, atunci când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă sau polei, distanţele sunt mai greu de apreciat. Aşadar, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă!

Pietonii sunt sfătuiţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate corespunzător, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi, iar aceştia au oprit maşinile.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial