mie. oct. 23rd, 2024

Comunicat de presă

Poliţiştii au întocmit dosare penale şi au aplicat sancţiuni contravenţionale, în urma unor sesizări privind încălcarea legislaţiei electorale

În data de 09 decembrie 2012, la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa au fost înregistrate 84 de sesizări referitoare la posibile încălcări ale legii.

Într-un număr de 24 de situaţii poliţiştii efectuează verificări în cadrul unor dosare penale, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept reclamate, atât sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni prevăzute de Legea 35/2008, cât şi privind infracţiuni prevăzute de Codul Penal.

Sesizările au vizat în principal suspiciuni de influenţare a votului, de mită electorală, de transport a alegătorilor la secţiile de votare, consumul sau distribuirea de băuturi alcolice la o distanţă mai mică de 500 de metri de secţia de votare, distribuirea mai multor buletine de vot către alegători, fotografierea buletinelor de vot după aplicarea ştampilei de vot.

Totodată, din totalul sesizărilor primite, în urma verificărilor efectuate de către poliţişti, în 32 de cazuri s-a constatat că aspectele sesizate nu se confirmă.

În cursul zilei de ieri, pentru încălcarea normelor legale, poliţiştii au aplicat 43 de sancţiuni contravenţionale.