29 martie 2024
IPJ Dâmboviţa – Stop accidentelor rutiere! Ai o singură viaţă! Preţuieşte-o!

IPJ Dâmboviţa – Stop accidentelor rutiere! Ai o singură viaţă! Preţuieşte-o!

În fiecare iarnă, zeci de accidente se petrec pe drumurile publice. Şi în fiecare iarnă, poliţia vă avertizează: mergeţi încet, informaţi-vă cu privire la starea carosabilului înainte de a pleca la drum, păstraţi distanţa între autovehicule, acceleraţi şi frânaţi progresiv, staţionati numai dacă situaţiile o impun şi faceti acest lucru în afara părţii carosabile . În ciuda acestui fapt, nu puţini sunt cei care şi-au pierdut viața în urma acestor accidente, care puteau fi evitate. De aceea, este nevoie, pentru siguranţa noastră, dar şi a celor din jur, indiferent că suntem conducători auto sau pietoni, să acordăm mai multă atenţie comportamentului nostru ca participanţi la traficul rutier. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere în perioada sezonului de iarnă, Poliţia dâmboviţeană vă recomandă:

 Sa nu vă urcaţi la volan până când nu verificaţi buna funcţionare a sistemelor de frânare, direcţie şi iluminare.  Curăţaţi bine maşina, asigurându-vă că parbrizul, luneta, farurile, stopurile şi oglinzile laterale vă oferă vizibilitate maximă asupra drumului.  Folosiţi pneuri de iarnă, nu înainte însă de a verifica presiunea acestora.  Să nu vă lipsească din portbagaj săculeţul cu nisip, lopata pentru îndepărtat zăpada, cablul de tractare, vesta reflectorizantă, triunghiul reflectorizant pentru semnalizarea avariilor şi trusa medicală. Dacă aveţi toate acestea, alegeţi-vă destinaţia şi porniţi la drum!

• În trafic, adoptaţi o conduită preventivă în conducere şi adaptaţi viteza condiţiilor meteo-rutiere, îndeosebi pe drumul în curbă şi în pantă. • Vă reamintim că limitele de viteză pentru circulaţia pe timp de iarnă sunt de 30 de km în localităţi, respectiv de 50 de km în afara acestora. În actualele condiţii, când drumul este acoperit cu polei sau mâzgă, iar ceaţa este un fenomen tot mai prezent, prudenţa este factorul esenţial în deplasare. • Semnalizaţi din timp orice manevră pe care intenţionaţi să o efectuaţi şi nu vă aventuraţi în depăşiri care vă pot pune în pericol, atât pe dumneavoastră cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic. • Nu în ultimul rând, păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care vă precedă pentru a putea opri în condiţii optime atunci când situaţia o impune. Inspectoratul Judeţean de poliţie Dîmboviţa vă urează drum bun şi trafic cât mai fluent!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial