sâm. oct. 26th, 2024

camere„Marcăm punerea în funcţiune a unui alt proiect cu finanţare europeană, a unui alt obiectiv, este vorba de aşa-numitul PIDU A+PIDU B, de fapt este vorba despre proiectul privind prevenirea criminalităţii şi creşterea siguranţei. Este un proiect complementar celor două proiecte de refacere a infrastructurii din municipiul Târgovişte.

Avem în momentul de faţă 33 de camere funcţionale în municipiul Târgovişte, sunt camere full HD, cu proprietăţi deosebite… Suntem convinşi că prin implementarea acestui nou proiect, creşte nivelul de siguranţă a cetăţenilor.

Pornind de la acest proiect şi de la cele 33 de camere pe care le avem amplasate în municipiul Târgovişte şi care în momentul de faţă sunt funcţionale, inclusiv cu posibilitate de înregistrare 24 de ore din 24, sistemul de monitorizare video intenţionăm să-l extindem la tot municipiul Târgovişte.

Camerele de care dispunem în momentul de faţă sunt amplasate în cea mai mare parte în zonele unde s-a intervenit pe cele două proiecte integrate de dezvoltare urbană. În momentul de faţă, acest proiect este funcţional, va fi funcţional şi duminică, toată ziua, cred că este un avantaj, pentru prima dată în municipiul Târgovişte avem posibilitatea de a monitoriza video o parte importantă din spaţiul public al municipiului şi asta ne va ajuta foarte mult.

Proiectul are multiple aplicaţii atât pe zona siguranţei rutiere, cât şi pe zona siguranţei cetăţeanului, iar din acest punct de vedere eu cred că lucrurile se vor îmbunătăţi foarte mult la nivelul municipiului.

Proiectul are o valoare de aproape 3 milioane lei. Proiectul a demarat după momentul în care cele două Planuri Integrate de Dezvoltare Urbană au avut fibra optică montată.

Acest proiect va fi finalizat cu tot ce trebuie pe 15 iunie. Va fi un dispecerat format din 7 oameni şi se va face monitorizare permanentă a spaţiului public din municipiul Târgovişte.”, a declarat primarul interimar al municipiului Târgovişte, Cristian Stan.