23 aprilie 2024

Intervenţii dificile pentru pompierii dâmboviţeni

canalt2În săptămâna 02 – 08 mai 2016, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al Judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la următoarele evenimente: 6 incendii, 7 acţiuni pentru asigurare zonă, 4 acţiuni pentru asistenţă persoane, 2 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (îndepărtare copac căzut pe carosabil şi salvare animal) şi 5 acţiuni de căutare a unei persoane dispărute (râul Dâmboviţa).

Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 157 cazuri medicale.

Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat, în perioada menţionată, următoarele activităţi preventive: 3 controale pe linia prevenirii incendiilor, 2 controale pe linia avizării – autorizării, 3 controale de specialitate pe linia protecţiei civile, un control de specialitate în domeniul pregătirii pentru situaţii de urgenţă, 9 controale privind instituirea serviciului de permanenţă la nivelul primăriilor şi un control de specialitate pe linia serviciilor private pentru situaţii de urgenţă, fiind aplicate un număr de 26 sancţiuni contravenţionale principale (în cuantum de 1800 lei). Nu au fost aplicate sancţiuni complementare.

Totodată, pe timpul controalelor au fost desfăşurate activităţi de informare preventivă, instruire, exerciţii de evacuare şi de intervenţie cu personalul aflat la locul de muncă.

De asemenea, pe timpul controalelor la localităţi, au fost verificate sistemele de alarmare şi avertizare a populaţiei în situaţii de protecţie civilă, sirenele fiind găsite în stare de funcţionare.

Cu ocazia sărbătorii religioase „Izvorul Tămăduirii”, la unităţile de cult la care s-a preconizat o participare numeroasă a credincioşilor, au fost executate misiuni de supraveghere pe timpul desfăşurării slujbelor religioase, atât pentru siguranţa participanţilor, cât şi pentru prevenirea unor situaţii deosebite.

În săptămâna menţionată, a demarat şi etapa locală a concursurilor cercurilor de elevi ”Prietenii Pompierilor”, la care au participat, până în prezent, 11 echipaje de fete şi băieţi din unităţile de învăţământ dâmboviţene (centrele metodice Pucioasa, Moreni şi Băleni).

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

AL I.S.U. „BASARAB I” DÂMBOVIŢA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial