2 mai 2024
Intervenţii de foc, în Dâmboviţa! Vezi ce A ARS!

Intervenţii de foc, în Dâmboviţa! Vezi ce A ARS!

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate la următoarele evenimente:

• În această perioadă, pompierii dâmboviţeni au intervenit la 4(patru) incendii de vegetaţie, în care a ars cca. 4(patru) hectare de vegetaţie uscată, astfel:

 Detaşamentul Târgovişte (com.Văcăreşti – 1ha);  Detaşamentul Titu (com.Costeştii din Vale – 8000mp);  Garda Corneşti (com.Dobra – 3000mp; com.Finta – 2ha)

• Luni – 03 septembrie, la ora 18:30, pompierii de la Detaşamentul Găeşti au intervenit pe strada Cuza Vodă din oraşul Găeşti pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. Din cercetătile efectuate, se pare că un scurtcircuit provocat de un cablu electric defect a condus la producerea incendiului, în care au ars elementele combustibile din compartimentul motor al autoturismului;

• Luni – 03 septembrie, la ora 20:45, pompierii de la Detaşamentul Găeşti au fost solicitaţi pentru degajarea unui copac căzut pe DN-72, pe raza comunei Dragodana. Pompierii au acţionat pentru tăierea şi înlăturarea copacului căzut pe carosabil, traficul rutier fiind oprit cca.30 de minute;

• Marţi – 03 septembrie, la ora 13:10, pompierii de la Detaşamentul Găeşti au intervenit în comuna Ludeşti – sat Scheiu de Sus pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. Un coş de fum neprotejat termic faţă de elemente combustibile, se pare că a condus la producerea incendiului. Au ars: acoperişul anexei pe o suprafaţă de cca.10mp şi cca. 0,5mc cherestea. Intervenţia promptă a pompierilor a salvat din calea flăcărilor locuinţa proprietarului;

• Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au intervenit în această perioadă pentru a acorda ajutor medical de urgență la 18 solicitări. Afecțiunile pentru care au fost solicitați paramedicii au fost: traumatisme din diverse cauze, hipertensiune arterială, cefalee, amețeli, vărsături, dureri lombare şi abdominale. Pacienţii au fost transportaţi la spital pentru tratament de specialitate.

ATENŢIE CETĂŢENI !

„În perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă”. Persoanele care nu respectă aceste prevederi legale vor fi sancţionate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare. Valoarea sancțiunii contravenționale este cuprinsă între 1000-2500 lei.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice – I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial