20 aprilie 2024

Inspectorii ITM Dâmboviţa “îşi arată colţii” patronilor din transporturi!

inspmdbCOMUNICAT DE PRESĂ

CAMPANIE TRANSPORTURI

În luna mai 2016 a fost organizată Campania privind respectarea de către transportatorii rutieri de mărfuri și de persoane a prevederilor legale referitoare la încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă și de odihnă a conducătorilor auto.

Obiectivele acțiunii au constat în: identificarea angajatorilor care folosesc personal fără forme legale de angajare și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare, controlul privind respectarea timpului de muncă și de odihnă, diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea acestora.

Această campanie a fost inițiată ca urmare a unor sesizări adresate Inspecției Muncii și a numeroaselor evenimente petrecute în traficul rutier având drept cauză numărul mare de ore pe care salariații le prestează la locul de muncă precum și stresul cu care aceștia se confruntă.

Au fost verificați 23 de angajatori, s-au aplicat amenzi în valoare de 11000 de lei. S-a constatat că angajatorii nu păstrau la sediul societății registrul de evidență a salariaților, dosarele de personal erau incomplete iar, din documentele verificate, a reiesit că timpii de lucru și cei de odihnă nu erau respectați, conform legislației specifice.

Un lucru îmbucurător a fost acela că, nu s-au identificat persoane muncind fără forme legale de angajare.

Inspector şef

Nicolae Popa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial