20 aprilie 2024

Inspectorii ITM Dâmbovița, amenzi de peste 540 de mii de lei. 38 de angajați, descoperiți fără forme legale

varf4COMUNICAT DE PRESĂ

ACTIVITATE MAI 2020

 

În cursul lunii mai 2020 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmbovița au desfășurat acțiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 108 controale în urma cărora 13 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 540.000 lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, lipsa evidenței orelor prestate de salariați, negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară, nepăstrarea la locul de muncă a unei copii a contractului individual de muncă pentru salariaţii care prestează activitate în acel loc.

În ceea ce privește munca nedeclarată, au fost identificate 38 persoane prestând activitate fără documente legale de angajare pentru 8 angajatori din domeniile: activități ale caminelor de bătrâni, construcții, brutării.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 83 controale efectuate, 133 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 79 angajatori sancționați, 133 sancțiuni contravenționale aplicate.

 

 

 

Inspector şef

Marius Lixandru

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial