24 aprilie 2024

Inspectorii de sănătate, concluzii scandaloase după controlul de la Moreni!

morep1COMUNICAT DE PRESA

In intervalul 17-19 septembrie 2016, la Spitalul Municipal Moreni s-au mai prezentat 8 copii cu varste cuprinse intre 3-16 ani, toti elevi ai unitatilor de invatamant din Municipiul Moreni, care au prezentat aceeasi simptomatologie: varsaturi, greata si dureri abdominale.

In cursul zilei de sambata, 17.09.2016, DSP Dambovita, prin personalul de specialitate, a extins ancheta epidemiologica si pentru aceste cazuri.

Consideram ca legatura intre cazuri este data de relatiile de vecinatate sau rudenie(surori, verisoare, copii care locuiesc in aceeasi curte, vecini de bloc).

Precizam ca nu a fost identificat un aliment comun care sa poata fi posibil incriminat in declansarea acestui eveniment epidemiologic, sau un risc legat de consumul de apa.

La controlul unitatilor de invatamant s-a constatat ca personalul de curatenie nu cunoaste si nu respecta normele de igiena si regulile de curatenie si dezinfectie curenta. In toate unitatile verificate, grupurile sanitare nu dispun de materiale pentru igiena individuala a elevilor.

Coproculturile recoltate la copiii internati in data de 15.09.2016, au fost negative pentru Rotavirus, Shigella si Salmonella.La copiii internati ulterior nu s-au mai putut preleva probe biologice.

In cursul zilei de duminica, 18.09.2016, personalul DSP Dambovita a efectuat dezinfectia terminala in toate unitatile de invatamant unde s-au inregistrat cazuri. De asemenea, au fost distribuite substante biocide tipul doi in fiecare unitate scolara si prescolara, pentru efectuarea dezinfectiei curente.

Astazi, 19.09.2016, doua echipe formate din medic epidemiolog si inspectori s-au deplasat la fata locului pentru investigatii suplimentare si recoltarea de teste de sanitatie.

Ancheta epidemiologica este in desfasurare, iar prin compartimentele de specialitate se monitorizeaza continuu evolutia acestor cazuri.

Precizam ca pacientii au prezentat forme usoare de boala, motiv pentru care, dupa tratamentul simptomatic nu s-a impus internarea.

DIRECTOR EXECUTIV DIRECTOR EXECUTIV ADJ.

Dr. Sorin STOICA Dr. Gabriela COSTEA

PURTATOR DE CUVANT,

Cons. Marinela POPA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial