25 aprilie 2024

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmboviţa – Angajatori penali, daţi pe mâna poliţiei!

www.mariusbuga.ro_images_itmCOMUNICAT DE PRESĂ

ACTIVITATE OCTOMBRIE 2014

În cursul lunii octombrie 2014 I.T.M. Dâmboviţa a efectuat 136 de controale în domeniul relaţiilor de muncă, în urma cărora au fost constatate unele neconformităţi referitoare la: nerespectarea termenelor de înregistrare a registrului de evidenţă a salariaţilor, lipsa evidenţierii orelor suplimentare lucrate de salariaţi,  munca la negru. Pentru toate acestea, 31 de angajatori au fost sancţionaţi cu avertismente şi amenzi în valoare de 183.000 de lei.

Munca nedeclarată a fost identificată la 9 angajatori care au fost depistaţi cu 40 persoane lucrând fără întocmirea documentelor de angajare. Pentru munca la negru s-au aplicat amenzi în valoare de 170.000 de lei, cu 20% mai mare faţă de luna septembrie 2014 iar 3 angajatori din domeniul constructiilor au fost trimisi către organele de cercetare penală pentru primirea la muncă a mai mult de 5 persoane fără întocmirea documentelor de angajare.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost verificaţi 163 de angajatori. În urma controalelor au fost dispuse 136 de măsuri de remediere a deficienţelor şi s-au aplicat  134 de avertismente şi 5 amenzi în valoare de 12.000 de lei. Neconformităţi constatate: neacordarea echipamentului individual de protecţie, neutilizarea echipamentului individual de protecţie de către salariaţi chiar dacă acesta este asigurat de angajator, lipsa certificatului constatator eliberat de Oficiul Registrul Comerţului.

Marius Lixandru

Inspector şef

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial