Dum. sept. 8th, 2024

Înşelătorie într-o afacere de spălătorie de tip self service.

Un patron din Pucioasa a făcut reclamaţie la poliţie după ce a vrut să cumpere o astfel de instalaţie, de la un individ din Galaţi, a plătit 60 de mii de lei în avans, dar bunurile nu au mai sosit.

Cercetat pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune, reținut pentru 24 de ore

În dimineața zilei de 27 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pucioasa, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în localitatea Liești, județul Galați, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Ulterior, la sediul poliției, a fost condus un bărbat de 40 de ani care, în urma probatoriului administrat în cauza penală, a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.

Astăzi, 28 mai, bărbatul va fi prezentat magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Din investigațiile efectuate a reieșit că bănuitul ar fi indus în eroare reprezentantul unei societăți comerciale și l-ar fi determinat să achite 60.000 de lei pentru livrarea de automatizări și alte utilaje componente pentru construirea unei spălătorii auto de tip self service, în orașul Pucioasa, fără ca bunurile să ajungă la persoana vătămată.

Totodată, a fost dispusă măsura instituirii sechestrului asigurător asupra unui autoturism. În cauză, polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal, sub coordonarea procurorului de caz, pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune”, a precizat poliţia Dâmboviţa.