19 aprilie 2024
Informaţii şocante despre spitalul din Găeşti, postate pe internet. Adevărul din spatele acestei campanii de denigrare

Informaţii şocante despre spitalul din Găeşti, postate pe internet. Adevărul din spatele acestei campanii de denigrare

Webp.net-resizeimage“Mai multe fotografii și filme cu impact emoțional major din Spitalul Găești au fost postate pe contul de Facebook Gaestiul Vostru, deținut de un individ din oraș cu funcție într-o instituție a statului. Pozele au fost puse la dispoziție de o pacientă și înfățișează bolnavi aflați în suferință, deși nimeni nu le-a cerut acordul să le apară chipurile online, o toaletă murdară, un salon de asemenea murdar și meniul dintr-o zi. Totodată, sunt făcute acuzații grave la adresa managerului Laurențiu Belușică și a cadrelor medicale care – spune cel care a împrăștiat imaginile în spațiul public – nu și-ar face treaba.

Verificând informațiile șocante și discutând cu cel puțin 20 de pacienți ai Spitalului Găești, sunați aleatoriu de pe o listă pusă la dispoziție de conducerea unității spitalicești, am aflat că adevărul este cu totul altul. Unanim, oamenii au precizat că au fost și sunt bine îngrijiți, că-și primesc tratamentul complet și la timp, că mâncarea este acceptabilă, iar cadrele medicale fac tot posibilul să-i ajute. Unii dintre ei chiar au ținut să transmită mulțumiri, prin intermediul nostru, doctorilor, asistentelor și infirmierelor care îi îngrijesc. De asemenea, cu toții au susținut că este curat în spital, iar incidentele izolate, de genul celor care se văd în fotografii, sunt normale, pentru că oamenii sunt foarte bolnavi și reprezintă doar instantanee, nu o situație de fapt. ”Este puțin personal, fac tot ce pot. Trebuie să se echipeze înainte să intre la noi, nu pot veni în câteva minute. Pun mult suflet în ceea ce fac”. ”Totul este în regulă la spital. Primim tratamentul, vin doctorii și asistentele să ne vadă, infirmierele fac curat. Noi suntem mulți, ei sunt câțiva”. ”Chiar nu mă așteptam să fie condiții atât de bune la Găești și oameni cu suflet. Fac tot ce pot să ne ajute”. ”Eu m-am internat azi. M-au primit bine, vorbesc frumos și au grijă. Ce să facă mai mult?” ”Mai ține și de fiecare să își facă curat după el. Nu au cum să fie minut de minut la WC, la fundul fiecărui pacient. Dar este curățenie”, spun pacienții – repetăm – sunați aleatoriu.

În ceea ce-l privește pe bărbatul căzut lângă pat care apare în imagini, este vorba despre o persoană cu probleme psihice, care nu a fost primită într-o unitate de specialitate și care a bătut cu pumnii câteva asistente medicale și a agresat alți pacienți. În cazul lui, s-a luat decizia să stea izolat și să-și primească tratamentul. În spital nu există brancardieri, pentru că legea nu permite să fie angajați, iar femeilor care erau de serviciu în acea noapte le-a fost pur și simplu frică să meargă la el.

Nu se ascunde nimeni după deget. În aceste condiții crunte de pandemie, sistemul medical este suprasolicitat și sufocat. Cadrele medicale îndură de luni de zile condiții foarte grele de lucru și departe de noi gândul de a le lua apărarea, însă mai mult chiar nu pot face. Noi nu avem ATI la Găești și nici medici anesteziști. Medicii care îngrijesc bolnavii au alte specializări, însă – atât cât pot – fac totul să-i salveze. Chiar dacă toți ne-am dori condiții mult mai bune, în această pandemie am intrat cu spitalele așa cum sunt de ani de zile. Saloanele nu sunt camere de hotel, iar internarea nu este un sejur, ci o perioadă de chin și o luptă contracronometru pentru viața fiecărui bolnav.

 

sursa – Cronica de Gaesti

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial