22 aprilie 2024
INFO UTIL: Cum pot obține 70 de mii de euro tinerii fermieri

INFO UTIL: Cum pot obține 70 de mii de euro tinerii fermieri

𝐈𝐍𝐅𝐎 𝐔𝐓𝐈𝐋! 𝐅𝐨𝐧𝐝𝐮𝐫𝐢 𝐔𝐄 𝐝𝐞 𝟕𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐄𝐔𝐑 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐭𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐟𝐞𝐫𝐦𝐢𝐞𝐫𝐢

🚜𝐋𝐚𝐧𝐬𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐞𝐢, 𝐢̂𝐧 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑❗

📌Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) va lansa în📆luna octombrie 2023 intervenția DR 30 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, prin care persoanele eligibile vor putea obține fonduri europene de câte 70.000 de euro pentru afaceri agricole.

📍Având în vedere lansarea intervenției 𝐃𝐑 𝟑𝟎 – 𝐒𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐚𝐥𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐭𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐟𝐞𝐫𝐦𝐢𝐞𝐫𝐢, din cadrul Planului Strategic (PS) 2023-2027, în luna octombrie 2023, conform calendarului prezentat în Reuniunea Comitetului de Monitorizare din📆 7 septembrie 2023, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală, în calitate de Autoritate de Management pentru PS 2023-2027, face următoarele precizări:

🔰Tinerii fermieri care intenționează să solicite sprijin financiar prin intermediul intervenției DR 30 și au depus cerere unică de plată la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) ca persoană fizică trebuie să-și schimbe statutul în forma de organizare a activității economice cu care vor să solicite sprijin pentru instalare. Astfel, va efectua transferul exploatației pe noua entitate cu care solicită sprijin în cadrul acestei intervenții, în conformitate cu cerințele intervenție.

🔰Conform reglementărilor legale în vigoare, noua entitate poate fi: persoană fizică autorizată (PFA), întreprindere individuală (II), întreprindere familială (IF) sau orice formă juridică de organizare a activității economice, așa cum sunt detaliate în forma consultativă a ghidului solicitantului, disponibil pe site MADR și AFIR .

🔰Este obligatoriu ca transferul exploatației pe noua formă de organizare să se realizeze înainte de depunerea cererii de finanțare în cadrul DR 30. Doar în acest mod va putea fi îndeplinită condiția de eligibilitate referitoare la obligativitatea ca solicitantul să figureze în sistemul APIA/ANSVSA (după caz), anterior depunerii cererii de finanțare, cu forma de desfășurare a activității economice cu care solicită sprijin prin prezenta intervenție, prevăzută în fișa acesteia.

↪️Astfel, tinerii fermieri care solicită sprijin financiar prin DR 30 au posibilitatea să solicite în cel mai scurt timp Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură transferul activității economice în noua formă de organizare pentru a se putea încadra în cerințele menționate în ghidul solicitantului.

Sursă: www.startupcafe.ro

𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐚 𝐈𝐨𝐚𝐧𝐚 𝐏𝐢̂𝐫𝐥𝐞𝐚

𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐭 𝐀𝐜𝐜𝐞𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐅𝐨𝐧𝐝𝐮𝐫𝐢 𝐒𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥𝐞 𝐬̦𝐢 𝐝𝐞 𝐂𝐨𝐞𝐳𝐢𝐮𝐧𝐞 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐧𝐞

𝐒𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐮𝐥 𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞, 𝐑𝐞𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐞 𝐬̦𝐢 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița

Tel: 0751.153.703/0769.617.752

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial