Dum. sept. 8th, 2024

IPS MITROPOLIT NIFON A SFINȚIT CASA PAROHIALĂ PENTRU PREOȚII DIN PAROHIILE GHERGANI ȘI RĂCARI II

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a sfințit sâmbătă, 25 mai 2024, în prezența a numeroși credincioși, noua casă parohială pentru preoții parohiilor Ghergani și Răcari II.

Din sobor au făcut parte: Părinte Vicar Eparhial, Părintele Secretar Eparhial, Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, Părintele Protopop al Protoieriei Titu și preoții din orașul Răcari.

La eveniment a participat domnul Marius Caravețeanu, Primarul orașului Răcari, prin bunăvoința căruia a fost amenajată casa parohială și dotată cu toate cele necesare, alături de membri ai Consiliului Local al orașului Răcari și membri ai consiliilor parohiale de la parohiile Ghergani și Răcari II .

În cuvântul său Părintele Mitropolit Nifon a vorbit despre misiunea preotului în comunitatea parohială, evocând nevoia de intensificare a pastorației, mai cu seamă prin prezența cotidiană a preotului în mijlocul credincioșilor săi, pentru a fi cât mai aproape de nevoile și așteptările lor. Inaugurarea acestei noi case parohiale oferă clericilor posibilitatea de a sluji cu promptitudine nevoile spirituale ale enoriașilor, fiind totodată legați profund de parohia ce le-a fost încredințată spre slujire. Casa parohială este un simbol al unității dintre preot și credincioșii din parohie, fiind o necesitate pentru optima desfășurare a misiunii preotului.

Înaltpreasfinția Sa a vizitat apoi biserica cu hramul ”Sfânta Treime” a Parohiei Ghergani și a dat binecuvântarea pentru începerea lucrărilor de restaurare a picturii, oferind îndrumările necesare pentru aprofundarea vieții duhovnicești în cadrul acestei comunități de credință.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI