29 martie 2024

În atenția absolvenților promoției 2020

www.mariusbuga.ro_images_bacAgenția Județeana pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița informeză absolvenții promoției 2020 că, în termen de 60 de zile de la absolvirii, sunt asteptați să se înregistreze in evidențele instituției pentru a beneficia de toate serviciile puse la dispoziție de agenție în scopul integrării acestora pe piața forței de muncă.

Precizăm că înregistrarea ca persoană în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilitătilor acordate potrivit Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

Prin absolvent al unei instituții de învățamânt se intelege persoana care a obținut o diplomă sau un certificat de studii, în condițiile legii, în una dintre instituțiile de învățământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condițiile legii.

Elevii care nu au situația școlară încheiată la toate materiile, se pot înregistra în evidențele agenției în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigență, data fiind înscrisa în adeverința eliberată de instituția de învățământ.

Astfel, absolvenții instituțiilor de învățamânt care se inregistrează în evidențele agențiilor pentru ocuparea forței de muncă în raza cărora își au domiciliul, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, beneficiază de servicii de informare și consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum și de facilităti financiare, respectiv:

-Prima de insertie in valoare de 1500 lei
Absolvenții instituţiilor de învăţământ şi absolvenţii şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care, în termen de 60 de zile de la absolvire, se înregistrează la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o primă de inserţie egală cu 1500 lei;

De asemenea în sprijinul absolvenţilor agenţia acordă subvenţii in valoare de 2250 lei acelor angajatori care încadrează în muncă absolvenţi în interval de 12 luni de la absolvire.

Documentele necesare pentru înregistrare ca persoană aflată in căutarea unui loc de munca, au fost transmise către Inspectoratul Școlar Dâmbovița, care a comunicat deja către toate instituțiile de învâțământ, informațiile necesare.

Depunerea documentelor se face on – line la adresa de e-mail: ajofm@db.anofm.ro

Detalii suplimentare se pot obține la nr. telefon : 0245/615932, precum și de pe site-ul : www.anofm.ro – ajofm dambovita.

 
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial