26 aprilie 2024
“În anul 2019, văd normal ca STS-ul să aibă tehnologia necesară astfel încât să nu jucăm ruleta rusească cu viața unei fete”

“În anul 2019, văd normal ca STS-ul să aibă tehnologia necesară astfel încât să nu jucăm ruleta rusească cu viața unei fete”

sorin-mihalache„Niciun polițist din România, atunci când ar fi auzit strigătul de ajutor al unui om nu ar fi ezitat să intervină, nu ar mai fi fost nevoie de nicio aprobare. Deci elimin din start această ipoteză! Așadar, eu, ca polițist, nu pot intra în curte la tine, cetățene, pentru că legea nu îmi permite decât în anumite circumstanțe, știi și tu, doar că acum e mai ușor să dai curs valului de răutate împotriva Poliției Române!

Dacă nu am indicii sigure că are sau a avut loc o infracțiune, nu pot pătrunde fără mandatul acela nenorocit de percheziție. Strigătul de ajutor al fetei elimina nevoia acelui act, așa că acum vă puteți da seama că nu a existat o mișcare sau o solicitare din partea Alexandrei, la momentul sosirii colegilor mei din Caracal la domiciliul monstrului care probabil a ucis fata și a ascuns urmele imediat după ce a descoperit că aceasta a sunat la 112! Și eu sunt furios, mă transpun în situația părinților și rudelor, trec prin multiple stări de durere, frustrare, amăgire, scârbă, dar haideți oameni buni, să filtrăm cu atenție orice informație și să ne îndreptăm atenția asupra acelora care au dat naștere acestor criminali și le-au creat toate condițiile să facă astfel de fapte!

În anul 2019 văd normal ca STS-ul să aibă tehnologia necesară astfel încât să nu jucăm ruleta rusească cu viața unei fete și să trimită poliţiștii la trei adrese diferite, toate greșite! În 2019 văd normal ca eu, omul legii, să pot intra în orice locuință, chiar pe raza a 3 kilometri, fără a fi privit ca un infractor care riscă dosar penal pentru violare de domiciliu, fără a avea nevoie de mandat de percheziție! Trăim în țara în care persoane cu diferite funcții importante în stat vin acum la televizor, să ceară pedepse mai mari… sunt aceiași oameni care se luptau să scape de pușcărie un infractor, care au eliberat pușcăriașii, ca măsură populistă atrăgătoare de voturi, care au dat drumul celor ce imediat după ce-au ieșit v-au tâlhărit, violat și ucis copiii, nepoții, celor care vă râd acum în față, chiar și nouă, polițiștilor! Cazul acesta reușește să ne scoată din starea „Las-o bă, ca merge asa”!

Un copil a murit în chinuri groaznice, din cauza acestei mentalităţi  și nimic nu va mai schimba asta. Vina este pasată de la o instituție la alta! Eu m-am săturat de atâta incompetență! Vreau în fruntea MAI un om care să știe cu ce ne confruntăm noi, polițiștii, ce nevoi avem pentru a oferi românilor siguranță și încredere, nu ca slogan, ci ca realitate. Vreau ca legile să existe ca adevărate pârghii, nu să ne împiedice să acționăm împotriva infractorilor!”, a scris pe pagina sa de socializare poliţistul găeştean Sorin Mihalache.

Nu. Nu toți polițiștii sunt buni, dar nici toți polițiștii nu sunt răi. Ca în orice loc, societate sau instituție, există profesioniști și neprofesioniști, oameni experimentați și începători, oameni care-și asumă riscuri și alți oameni care sunt interesați doar de propriul interes. Atunci când cineva greșește, trebuie să plătească, inclusiv penal, dacă i se dovedește vinovăția. Dar greșelile unora nu pot fi puse pe seama tuturor. În rest, avem nevoie de suport legislativ mai bun și de oameni competenți. Iată cum gândește un polițist care vrea să-și facă meseria și să ajute oamenii.

sursa – Cronica de Găeşti

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial