24 aprilie 2024

Imaginile prăpădului după potopul din Dâmboviţa. Ploile i-au dus în pragul disperării pe localnici, înainte de Paşte. VIDEO

irasc1In ajun de Paste, ploile aduc in loc de belsug, lacrimi si amaraciune pentru locuitorii satelor din Dambovita. In localitatea Rascaeti, 200 de suflete n-au pus geana pe geana.

Apa a navalit in curti si gradini iar daca va continua sa toarne, suvoaiele vor ajunge si in case. Multi au ramas blocati si nu mai pot ajunge la drumul principal decat daca trec prin balti de peste un metru.

Opt copii si sapte adulti au fost aproape de inec. Iar peste toate acestea, codul galben de inundatii ramane in vigoare in Muntenia.

In satul Rascaeti, sambata, era prapad. Se mai putea intra doar cu tractorul.

80 de locuinte sunt izolate iar 200 de oameni privesc disperati cum noaptea de inviere se tranforma, pentru ei, intr-o Golgota. Biserica din sat este inconjurata de ape. Cimitirul a fost inundat.

Un caine prins in mijlocul valtorii reuseste cu greu sa intre intr-o curte insa un pui de porumbel salbatic, asezat pe o poarta, nu mai are puterea sa se salveze.

O batrana intra in apa pana la genunchi ca sa ii duca unui vecin o sacosa de mancare. Altii privesc deznadajduiti.

Puturile sunt pline de mal drept urmare autoritatile au adus in comuna sute de sticle cu apa.

Alti localnici, prinsi de suvoaie in partea cealalta a satului, neinundata, au dormit pe la rude.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial