3 mai 2024
”Imagini din trecut. Holocaustul în România”. Joi, la Târgoviște, descoperim povești de viață, fragmente din istoria evreilor și romilor din Dâmbovița, din perioada Holocaustului

”Imagini din trecut. Holocaustul în România”. Joi, la Târgoviște, descoperim povești de viață, fragmente din istoria evreilor și romilor din Dâmbovița, din perioada Holocaustului

„𝐈𝐦𝐚𝐠𝐢𝐧𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐭𝐫𝐞𝐜𝐮𝐭. 𝐇𝐨𝐥𝐨𝐜𝐚𝐮𝐬𝐭𝐮𝐥 𝐢̂𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚” – un proiect care ne apropie de experiențele trăite de evrei și romi în perioada Holocaustului din România și ne prezintă o istorie diferită a comunităților în care locuim; o istorie a celor persecutați, deportați, exterminați pentru că au fost/s-au născut ALTFEL.

Joi, 21 septembrie 𝟐𝟎𝟐𝟑, vă invităm să descoperim povești de viață, fragmente din istoria 𝐞𝐯𝐫𝐞𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬̦𝐢 𝐫𝐨𝐦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐃𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚, din perioada Holocaustului.

Începem la 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟕:𝟎𝟎, 𝐥𝐚 𝐡𝐨𝐭𝐞𝐥 Valahia cu un dialog despre istorii locale și vom continua de la 𝟏𝟖:𝟑𝟎 în zona pietonală de pe str. Piața Revoluției cu inaugurarea expoziției de bandă desenată ilustrată de Smoking Cool Cat după scenariul realizat de cercetători ai Institutului „Elie Wiesel” în colaborare cu elevi și cadre didactice de la Colegiul Național „Constantin Carabella” din Târgoviște.

𝐀𝐜𝐜𝐞𝐬𝐮𝐥 𝐥𝐚 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐥𝐢𝐛𝐞𝐫, 𝐠𝐫𝐚𝐭𝐮𝐢𝐭, 𝐢𝐚𝐫 𝐢̂𝐧𝐬𝐜𝐫𝐢𝐞𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐬𝐞 𝐟𝐚𝐜 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐭𝐚̂𝐧𝐝 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐮𝐥𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐚𝐢𝐜𝐢: https://bit.ly/45VdsLg

**„𝐈𝐦𝐚𝐠𝐢𝐧𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐭𝐫𝐞𝐜𝐮𝐭. 𝐇𝐨𝐥𝐨𝐜𝐚𝐮𝐬𝐭𝐮𝐥 𝐢̂𝐧 𝐃𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚” este o expoziție de bandă desenată realizată în cadrul proiectului cultural-educațional „Visualising The Past Through Graphic Novels.

Prompting Local Involvement For Holocaust Remembrance In Romania” finanțat de Uniunea Europeană prin programul Citizenship, Equality, Rights, Values (CERV-2022-CITIZENS-REM), implementat de Institutul ,,Elie Wiesel” în zece județe din România (Bihor, Botoșani, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Maramureș, Prahova, Sibiu, Timișoara) cu sprijinul Fundației Freedom House România și a comunităților locale.

În Botoșani, proiectul este implementat și cu sprijinul Fundației Asociația Comunităților Marginalizate.

Detalii despre proiect: https://www.inshr-ew.ro/…/visualising-the-past-through…/

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial