3 mai 2024
Hramul Seminarului Teologic “Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgovişte

Hramul Seminarului Teologic “Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgovişte

HRAMUL SEMINARULUI TEOLOGIC ORTODOX ”SFÂNTUL IOAN GURĂ DE AUR” DIN TÂRGOVIȘTE

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, Seminarul Teologic Liceal „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, a cinstit în mod liturgic și educațional-cultural, într-o atmosferă festivă, în aceste zile, ocrotitorul spiritual.

Astfel, luni, 13 noiembrie 2023, în ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur, elevii și profesorii au luat parte la Sfânta Liturghie, oficiată la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște, prilej cu care mulți dintre elevii prezenți au primit Sfânta Împărtășanie, iar Pc. Pr. dr. Ionuț Ileana, Consilier eparhial, a transmis mesajul de binecuvântare din partea Înaltpreasfinției Sale, iar la final Pr. prof. dr. Marin Bugiulescu, directorul școlii, a evidențiat bucuria și importanța eclezială a sărbătorii hramului.

Marți, 14 noiembrie 2023, în sala de festivități a școlii, ceremoniile au continuat cu un simpozion dedicat ocrotitorului Seminarului. Acesta a fost inaugurat prin cuvântul de binecuvântare al Mitropolitului Nifon, transmis de Pc. Pr. dr. Marian Puiescu, Consilier eparhial, după care directorul școlii a prezentat implicarea Seminarului de la Târgoviște în promovarea valorilor educațional-creștine. Apoi, Prof. univ. dr. Ion Marian Croitoru, de la Facultatea de Teologie din cadrul Universității Valahia a evidențiat cele mai importante aspecte ale vieții și operei Sf. Ioan Gură de Aur, iar Pr. prof. Alin Marian Pleșa pe cele ale anului omagial cu privire la pastorația vârstnicilor. A urmat un moment muzical și artistic prezentat de Grupul psaltic al Seminarului și de Corul Seminarului. De asemenea, elevi ai școlii au susținut un program de poezii și scenete cu caracter moral-religios și educativ.

Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Ioan Gură de Aur din Târgoviște, de mai bine de trei decenii este o școală a vocației și a misiunii creștine, cu o viziune educațională modernă-europeană, o simbioză frumoasă între tradiție și modernitate, între trecut și prezent cu o reală proiecție spre viitor.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPICOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial