19 aprilie 2024
Gropi şi noroi – Calvarul oamenilor din Cucuteni: “Au râmat şi au plecat”

Gropi şi noroi – Calvarul oamenilor din Cucuteni: “Au râmat şi au plecat”

O lucrare de asfaltare care ar fi trebuit să le aducă bucurie mai multor familii din satul Cucuteni, comuna Moţăieni, s-a transformat în ditamai necazul. După ce a decopertat drumul, constructorul a abandonat șantierul și i-a lăsat pe oameni în noroi.

Primarul susține că vremea rea i-a împiedicat pe muncitori să-și facă treaba. Era de așteptat să vină iarna, dar nici cu așa precipitații, mai spune edilul.

În satul Cucuteni se ajungea greu și înainte, din cauza drumului în pantă. Acum, este aproape imposibil de înaintat. Primăria a primit 20 de milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării să asfalteze doi kilometri de șosea. Lucrările s-au împotmolit.

Iulian Enache, localnicS-au retras.
ReporterȘi cum a rămas drumul?
Iulian EnacheNu vedeți și dvs? Cu apă, mai sus, e de juma de metru. A râmat, acolo a făcut o pantă și aici se scurge apa, dar să vedem unde”.

Marius Buga, Pro TV: ”Din cauza ploilor abundente, dar și a zăpezii căzute în ultimele zile, drumul de aici, din Cucuteni, a devenit aproape impracticabil.

Localnicii spun că nu mai pot merge pe aici decât cu cizmele de cauciuc. Vestea proastă, spune constructorul, e că se va reapuca de treabă abia când vremea va permite, chiar dacă va fi la primăvară.”

Constructor: ”Un teren foarte urât”

Lucrările au început în septembrie și s-au oprit la jumătatea lui decembrie, după ce muncitorii au întins pe drum nisip și piatră spartă. Primarul susține că nu le-a dat încă bani și are o teorie cel puțin interesantă.

Florin Iordache, primar comuna MoțăieniNu s-a făcut absolut nicio plată, constructorul și-a luat angajamentul ca imediat ce condițiile meteo vor fi mai favorabile va remedia situația.
ReporterNu a prevăzut că o să vină iarna când a decopertat?
Florin IordacheToată lumea a prevăzut, dar nu s-a așteptat să cadă cantități așa mari de precipitații și vremea să se strice așa repede”.

Trebuie spus că firma care a câștigat inițial licitația a subcontractat lucrările către un alt constructor. Acum, îi găsește scuze. Evident, vremea rea, dar și terenul dificil.

George Cristea, reprezentantul firmei de construcții: ”Un teren foarte urât. Arată foarte rău. O să reziliem contractul cu el dacă nu își face treaba și când timpul ne permite ne ocupăm noi de el”.

Durata de execuție a lucrării este de 7 luni – adică până în aprilie.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial