25 aprilie 2024
Grădinița nr.9 din Târgoviște, gură nesperată de oxigen!

Grădinița nr.9 din Târgoviște, gură nesperată de oxigen!

gradi9„Este un obiectiv de investiţii la care eu ţin foarte mult… Este prima grădiniţă în care eu am intrat în momentul în care am intrat în Executivul Primăriei şi am găsit aici două situaţii care m-au determinat să fac tot ce pot pentru a relua această investiţie.

Este vorba despre numărul foarte mare de copii. Ei mănâncă în două schimburi, sunt probleme destul de mari cu ceea ce înseamnă spaţiul… Cu siguranţă este cea mai aglomerată grădiniţă din Târgovişte. Un alt lucru pe care l-am remarcat când am venit aici a fost o clădire începută în curtea grădiniţei, cu fonduri de la Ministerul Educaţiei Naţionale, lucrările au fost întrerupte în 2009 şi de atunci nu a mai existat niciun fel de preocupare pentru a se putea obţine o finanţare la această investiţie.

Având în vedere că este vorba de o grădiniţă începută, singura posibilitate pe care o aveam era să accesăm fonduri de la Ministerul Dezvoltării, nefiind eligibilă pe fonduri europene.

Am făcut imediat demersurile în vederea actualizării proiectării, am realizat acest lucru şi în momentul acesta vă pot spune cu bucurie că am obţinut şi finanţarea şi încep lucrările la acest obiectiv de investiţii. Sunt lucrări rămase de executat de aproximativ 7 miliarde lei vechi şi în această toamnă finalizăm o investiţie care este foarte utilă.

Este o grădiniţă care oferă servicii educaţionale foarte bune, este foarte căutată, având în vedere şi numărul foarte mare de copii, dar avea mare nevoie de spaţiu. Această clădire are o suprafaţă utilă desfăşurată de aproximativ 600 metri pătraţi, vor fi patru săli de clasă, fiecare cu vestiar, cu grupuri sanitare, P+1 şi cu posibilitate de mansardare, dar pentru început va fi un loc de depozitare urmând să amenajăm şi acolo în viitorul apropiat o sală de clasă”, a declarat primarul interimar al municipiului, Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial