26 aprilie 2024
GLODENI: “Primarul ameninţă alegătorii să NU voteze!”

GLODENI: “Primarul ameninţă alegătorii să NU voteze!”

COMUNICAT DE PRESĂ

Organizaţia Judeţeană a Partidului Social Democrat Dâmboviţa informează opinia publică în legătură cu următoarele:

Pe raza localităţii Glodeni, primarul localităţii, Petre Dinu, însoţit de numiţii Deftu Ion, Vasile Gheorghe, Anghelescu Mihai şi Pârvu Gheorghe, le solicită alegătorilor, prin ameninţare, să nu voteze în cadrul referendumului şi să se întoarcă la domiciliu, intimidând cetăţenii care vor să se prezinte la secţiile de votare.

Precizăm că în speţă sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii prevăzute şi sancţionate de dispoziţiile art. 52 alin. 1 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, care stabilesc că împiedicarea prin orice mijloace aliberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.

Partidul Social Democrat a formulat plângere penală către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa. Solicităm ca, în baza competenţelor atribuite de lege, să fie luate de urgenţă măsurile necesare pentru tragerea la răspundere penală a făptuitorilor şi pentru restabilirea ordinii de drept!

Organizaţia PSD Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial