mie. oct. 23rd, 2024

hotifDoi bărbați care intenționau să sustragă conductă metalică de pe raza localităţii Gura Ocniței au fost depistaţi de jandarmi.

Un echipaj din cadrul Jandarmeriei Dâmboviţa, care acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale pe raza localităţii Gura Ocniței, în apropierea DJ 720 Târgovişte-Moreni, a depistat două persoane în timp ce secționau cu ajutorul unui dispozitiv tip autogen o conductă metalică aparținând unei societăți comerciale.

În urma verificărilor efectuate de către cadrele de jandarmerie, a reieşit faptul că cei doi bărbați cu vârsta între 30 și 35 ani au decopertat solul pe o distanță de aproximativ 30 metri folosind unelte specifice (lopată, cazma, târnăcop) și au încercat să scoată la suprafață o conductă metalică aflată în stare de conservare. Bărbații intenționau să transporte materialul feros cu un atelaj hipo pentru valorificare la un centru de colectare a materialelor feroase şi neferoase.

***

Jandarmii au întocmit persoanelor în cauză actele de constatare, acestea fiind susceptibile de săvârşirea infracţiunii de tentativă defurt, actele fiind înaintate structurilor abilitate pentru finalizarea cercetărilor.

  

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

AL IJJ DÂMBOVIŢA