6 mai 2024
Găeşti – Chiulangiii, în vizorul poliţiştilor!

Găeşti – Chiulangiii, în vizorul poliţiştilor!

Peste 30 de elevi au fost depistaţi în timp ce absentau de la cursuri

În intervalul orar 11:30-15:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Găeşti au organizat o acţiune pe linia menţinerii climatului de siguranţă publică şi combaterii actelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ.

Totodată, prin acţiunile desfăşurate, poliţiştii au urmărit prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor.

Poliţiştii au efectuat verificări în unităţile de alimentaţie publică din zona unităţilor de învăţământ, fiind depistaţi 36 de elevi care absentau de la cursuri.

În acest sens, au fost înainte informări către unităţile şcolare.

Având în vedere faptul că siguranţa elevilor constituie o prioritate pentru poliţia dâmboviţeană, astfel de acţiuni vor fi organizate pe raza întregului judeţ.

Doi bărbaţi sunt cercetaţi de poliţişti sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni la Legea 205/2004

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat o acţiune pentru linia prevenirii şi combaterii braconajului cinegetic.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat doi bărbaţi, de 31, respectiv 63 de ani, ambii din comuna Hulubeşti, în timp ce deţineau la domiciliu, în captivitate, 2 pui de căprioară.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cei doi pui provin în urma unei activităţi de braconaj cinegetic.

Pe numele bărbaţilor, au fost întocmite acte premergătoare cercetării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „braconaj cinegetic” şi „deţinerea şi comercializarea de animale sălbatice de către persoane fizice şi juridice neautorizate”.

Peste 70 de sancţiuni contravenţionale aplicate şi 5 infracţiuni depistate de poliţişti

Poliţiştii au acţionat pe linia depistării şi sancţionării ilegalităţilor din domeniul panificaţiei, produselor accizabile şi delictelor silvice.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat 73 de sancţiuni contravenţionale, din care 9 conform Legii 12/1990, 2 la Legea 171/2010.

Ca şi măsură complementară, s-a dispus confiscarea a 391 de pâini, 600 de tigarete, 6 mc material lemnos şi 300 de kilograme de legume, pentru care nu se deţineau documente legale de provenienţă.

Poliţiştii găeşteni au depistat în trafic un bărbat, de 42 de ani, în timp ce transporta 400 de ţigarete, ale căror pachete aveau timbrele fiscale inscripţionate în limba slavonă, pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă sau transport.

Bărbatul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii prev. şi ped de art 270, alin 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

În atenţia poliţiştilor au fost şi participanţii la trafic, pentru abaterile săvârşite 62 dintre aceştia fiind sancţionaţi contravenţional potrivit OUG 195/2002.

Totodată, 4 bărbaţi au fost depistaţi în timp ce conduceau autovehicule, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele acestora, poliţiştii rutieri au întocmit acte premergătoare cercetării penale pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial