18 aprilie 2024

Gardă, ateliere medievale și o masă tradițională! Târgoviștea se pregătește să cucerească turiștii!

www.mariusbuga.ro_images_curte„Împreună cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, intenţionăm să promovăm un proiect care să vizeze însufleţirea Curţii Domneşti.

Vrem să creăm acolo o atmosferă medievală, o atmosferă de secol XV, în care, măcar la sfârşit de săptămână, pentru început, să putem să avem permanent o gardă, ateliere medievale, să putem să avem posibilitatea servirii unei mese tradiţionale.

Cred că putem să dezvoltăm acest segment, cred că putem să atragem mulţi turişti din zona Bucureştiului.

Sigur că acest proiect va trebui dublat de o promovare deosebită, mai ales la nivel naţional. Municipiul Târgovişte poate să devină un important punct de interes pentru toată zona pe această nişă a turismului cultural, a turismului istoric.

Este păcat că nu le oferim oamenilor posibilitatea să petreacă timp la Curtea Domnească şi să plece cu o amintire frumoasă de la Târgovişte.

Vom vedea dacă reuşim să accesăm o finanţare nerambursabilă, dacă nu, pe posibilităţi proprii, măcar să începem acest demers”, spune Cristian Stan, primarul interimar al Târgoviștei.

„Mă preocupă să găsim o soluţie de promovare permanentă şi de punere în valoare a moştenirii istorice. Vom găsi o soluţie de finanţare ca măcar la sfârşit de săptămână să avem acolo ceva mai multă agitaţie care să se adauge la ceea ce înseamnă interesul cetăţeanului pentru istoria Târgovi ştei şi pentru istoria României.

Vreau să am o discuţie în următoarea perioadă cu agenţiile de turism mari din Bucureşti, dar şi cu Patriarhia, am să solicit sprijinul ÎPS Nifon Mihăiţă, pentru că eu cred că putem să realizăm câteva activităţi turistice care să promoveze cultura, istoria şi turismul ecumenic.

Mă gândesc cât ar fi de frumos, de exemplu, să pornim din Bucureşti, de la biserica lui Constantin Brâncoveanu, să vizităm apoi Palatul Mogoşoaia, apoi să venim la Potlogi unde avem biserica lui Constantin Brâncoveanu (şi vom finaliza anul acesta Palatul Brâncovenesc), după aceea să vizităm bisericuţe mai mici, de lemn, am putea să venim la Mănăstirea Nucet, apoi la Târgovişte, unde există atâtea posibilităţi de promovare istorică şi ecumenică, la Viforâta, la Mănăstirea Dealu şi am putea să mergem mai departe şi să ajungem la Peşterea Ialomiţei, la schitul de acolo, la Mănăstirea Peştera Ialomiţei”, a declarat și preşedintele CJ Dâmbovița, Adrian Ţuţuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial