28 aprilie 2024
Galerie foto impresionantă. Ultimul drum al Majestăţii Sale, Regele Mihai I al României

Galerie foto impresionantă. Ultimul drum al Majestăţii Sale, Regele Mihai I al României

18dec_17Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, ca delegat al Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit, miercuri, 13 decembrie 2017, trupului Majestății Sale Defuncte, Regele Mihai I al României, la Aeroportul Internațional Henri Coandă. Apoi, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit slujba panihidei, după care, a însoțit cortegiul funerar de la Aeroport la Sinaia, unde a oficiat o nouă slujbă de pomenire, în Holul de Onoare al Castelului Peleș, acolo unde a fost depus trupul Regelui, pentru scurt timp.
18dec_1După aceea, Înaltpreasfinția Sa a însoțit cortegiul funerar, de la Sinaia la București, săvârșind o altă slujbă de pomenire, în Sala Tronului a Palatului Regal, unde trupul Majestății Sale a fost depus până în ziua de sâmbătă, 16 decembrie 2017.
18dec_5Înaltpreasfinția Sa a făcut parte din soborul de Mitropoliți care, alături de Prefericitul Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a săvârșit slujba de înmormântare pentru Majestatea Sa, Regele Mihai I al României, în Catedrala Patriarhală din București, în prezența Custodelui Coroanei, a Familiei Regale a României, a membrilor Familiilor Regale străine și a înalților oficiali ai statului român.
18dec_2După aceea, Înaltpreasfinția Sa a însoțit cortegiul funerar cu trupul Majestății Sale Defuncte, de la Catedrala Patriarhală până la Gara Băneasa din București, de unde cortegiul a plecat cu trenul regal, la Curtea de Argeș. Pe întreg parcursul drumului de la București la Curtea de Argeș, Înaltpreasfinția Sa, a însoțit sicriul Regelui Mihai, lângă care au stat de gardă militari din Regimentul 30 Gardă Mihai Viteazul, dar și membrii Familiei Regale.
18dec_4La Curtea de Argeș, Mitropolitul Nifon, împreună cu alți Ierarhi, înaintea catafalcului cu Trupul Majestății Sale Defuncte, așezat în Catedrala Veche – Mănăstirea Curtea de Argeș, a săvârșit slujba de prohodire, după care Trupul Majestății Sale Defuncte a fost așezat în mormântul regal din Catedrala Arhiepiscopală și Regală.
Precizăm că Înaltpreasfinția Sa a fost însoțit, pe tot parcursul ceremoniilor funerare de Pr. Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial