8 mai 2024

Găeşti – Poliţiştii n-au stat la tocmeală şi le-au făcut dosar penal!

hogaesti2Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au depistat un tânăr de 28 de ani, din Gura Foii, în timp ce conducea un moped pe raza localităţii, deşi nu poseda permis de conducere.

De asemenea, poliţiştii au constatat că mopedul nu era înregistrat în circulaţie, iar în urma testării cu aparatul etilotest, tânărul a prezentat o alcoolemie de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că autovehiculul i-a fost încredinţat pentru a fi condus pe drumul public, de către proprietar, un bărbat de 40 de ani, care cunoştea faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, „punere în circulaţie ori conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii”, „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului”, respectiv „încredinţarea de către o persoană a unui autovehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, altei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere”.

Totodată, poliţiştii au depistat un alt tânăr de 20 de ani, din Mătăsaru, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Mogoşani, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu etilotestul, rezultatul fiind de 0.55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului”.

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni şi Poliţiei Oraşului Găeşti au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente rutiere, precum şi pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

În cadrul acţiunilor, au fost controlate peste 160 de autovehicule, în special pentru verificarea bunei funcţionări a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie a autovehiculelor, a instalaţiei de iluminare şi semnalizare, precum şi reglajul acesteia.

În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat aproape 100 de sancţiuni contravenţionale şi au constatat 4 infracţiuni la regimul rutier.

Din totalul amenzilor, 10 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 22 pentru neportul centurii de siguranţă ori a sistemelor de retenţie omologate şi 6 pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la oprirea sau staţionarea autovehiculelor.

22 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru defecţiunile tehnice constatate la autovehicule, iar în 4 cazuri au fost retrase şi certificatele de înmatriculare.

Totodată, ca urmare a abaterilor comise de pietoni şi biciclişti, poliţiştii au aplicat 16 amenzi.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial