mar. oct. 8th, 2024

Două femei acuză că au fost băute de o tânără, de 28 de ani, în orașul Găești.

Reclamantele au declarat că s-au plimbat prin parcul din localitate, iar când traversau strada ar fi fost lovite cu o bâtă de cea de 28 de ani.

Anchetatorii susțin că astfel s-ar fi tulburat ordinea și liniștea publică.

”În baza probatoriului administrat de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești, o femeie a fost reținută pentru 24 de ore pe bază de ordonanță

La data de 27 septembrie a.c., în baza probatoriului administrat de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești, față de o femeie de 28 de ani, din oraș, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore pe bază de ordonanță.

În urma cercetărilor efectuate a reieșit că, la data de 23 septembrie a.c., în jurul orei 13:07, bănuita ar fi urmărit două femei care s-ar fi deplasat din Parcul Găești, iar, pe trecerea pentru pietoni din oraș, pe fondul unui conflict, le-ar fi agresat fizic și lovit cu un corp contondent din lemn, prin faptele acesteia fiind tulburată ordinea și liniștea publică. Femeia urmează să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a menționat poliția.