27 aprilie 2024

Găeşti – Bătăuşa care şi-a umilit colega de liceu a primit nota 2 la purtare!

batausa1Cazul elevei cu cerințe educaționale speciale, bătută și umilită în sala de clasă de către o colegă, nu a rămas fără urmări. Conducerea Liceului Tehnologic ”Iordache Golescu” a demarat de urgență o anchetă și a convocat o ședință a consiliului de administrație, în cadrul căreia cazul a fost analizat și dezbătut. Directoarea instituției de învățământ, prof. Ioana Dincă, a declarat, pentru Cronica de Găești, că agresoarea a primit nota 2 la purtare, a fost mutată disciplinar într-o altă clasă și va fi obligată, împreună cu familia sa, să participe la ședințe de consiliere până la sfârșitul acestui an școlar și întreg anul viitor.

Măsuri dure au fost dispuse și pentru cei care au asistat la scenele cumplite, întrucât, în loc să intervină, au instigat la violență. Astfel, elevul care a filmat și care dădea bătăușei indicații ”prețioase” de pe margine a primit nota 3 la purtare și va participa la consiliere psihologică. Alți șase colegi implicați, patru băieți și două fete, care au instigat la violență, au luat nota 4 la purtare și vor fi obligați să participe la ședințe de consiliere psihologică.

Problemele adolescenților nu se opresc însă aici. Poliția Găești s-a autosesizat și a întocmit dosar penal pentru loviri sau alte violențe, urmând să cerceteze circumstanțele producerii faptei.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial