19 aprilie 2024

Găeşti – 600 de kilograme de grâu, fără documente

www.mariusbuga.ro_images_grauAcţiune a poliţiştilor găeşteni

Poliţiştii din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Petreşti au organizat o acţiune pe linia verificării legalităţii din domeniul operaţiunilor cu cereale şi produse de panificaţie.

Astfel, în urma neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în valoare de 5 100 lei, şi au confiscat cantitatea de 600 de kilograme de cereale.

Exemplu :

Poliţiştii au depistat un bărbat, de 34 de ani, în timp ce transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 600 de kilograme de grâu pentru care nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă ori transport.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţiona conform Legii 12/1990, iar întreaga cantitate de cereale a fost ridicată în vederea confiscării.

Cercetat de poliţişti pentru încălcarea normelor rutiere

Poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Voineşti au oprit, pentru control, pe raza comunei Pietrari, un autovehicul condus de un bărbat, de 43 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că autovehiculul condus nu era înmatriculat ori înregistrat în circulaţie, potrivit legii.

Pe numele bărbatului, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „punere în circulaţie ori conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial