27 aprilie 2024
FOTO/VIDEO: O turistă s-a accidentat în timpul unei drumeţii pe munte

FOTO/VIDEO: O turistă s-a accidentat în timpul unei drumeţii pe munte

Operaţiune de salvare în munţii Bucegi. Salvamontiştii dâmboviţeni au fost chemaţi în ajutorul unei turiste care s-a accidentat în timp ce parcurgea un traseu.

“Din informatiile primite, persoana accidentata se afla pe traseul turistic ce face legatura intre Podul cu Flori si Cantonul Bratei, prezentand un traumatism la nivelul membrului inferior, fiind in imposibilitate de a se deplasa. 

O echipa formata din 5 salvatori montani de la Baza Pestera a plecat spre locul mai sus indicat, ajungand la victima intr-o ora.  Aceasta prezenta dureri in zona maleolara externa si interna cauzate de o alunecare pe o portiune abrupta a traseului. Am imobilizat piciorul cu ajutorul atelelor vacuum si am transportat victima ajutorul targii UT 2000 catre Cantonul Bratei unde a fost predata unei ambulante din cadrul SMURD Fieni. In momentul de fata este la Spitalul Judetean Targoviste si se afla in afara oricarui pericol.  Datorita zonei accidentate, efectelor vremii din ultima perioada, transportul victimei a fost unul dificil si a durat o ora jumate. 
Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița este prietenul  de nădejde cand este vorba de siguranța voastră în munți. Pentru o intervenție mai rapidă și pentru o mai bună localizare în cazul în care aveți nevoie de noi, vă recomandăm să folosiți aplicația SALVAMONT și aplicația APEL 112.
Telefoane utile:-Salvamont Salvaspeo Dâmbovița: 0726.686.685-Dispeceratul Național Salvamont: 0725.826.668 ( 0salvamont)”, precizează Salvamont Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial