23 octombrie 2021
FOTO – VIDEO. O explozie a distrus locuința unor gospodari din comuna Mătăsaru

FOTO – VIDEO. O explozie a distrus locuința unor gospodari din comuna Mătăsaru

explozie a distrus, joi după-amiază, locuința unor gospodari din comuna Mătăsaru, județul Dâmbovița.

Proprietara, o femeie de 73 de ani, povestește că a reușit să scape cu viață doar printr-o mare șansă: o vecina a chemat-o la poartă cu câteva secunde înaintea deflagrației!

Pereții și planșeul bucătăriei s-au prăbușit și întreaga structură de rezistanță a casei este afectată.

Femeia locuiește împreună cu soțul ei. Omul plecase la câmp, iar ea a rămas acasă să facă de mâncare în bucătărie.

La un moment dat a fost chemată de o vecină până la poartă. Așa a reușit să scape cu viață, pentru că în doar câteva secunde, s-a auzit o bubuitura puternica, iar pereții și planșeul bucătăriei s-au prăbușit.

Constantina Neacșu, proprietara locuinţei: “Pusesem mâncarea pe foc și m-a chemat o vecină la poartă. Dacă nu mă chema vecina aia intram în casă și mă prindea. Am auzit o dată, poooc! Când am ieșit, s-a dărmat aici, tot”.

Încăperea arată acum ca după bombardament.

Pompierii nu au constatat nicio defecțiune la racordarea buteliei la aragaz, iar cel mai probabil flacăra s-a stins, iar gazele au invadat încăperea. În scurt timp s-a produs deflagrația!

Gherghina Barbu, vecină: “Am găsit aici dezastru. Ea era terminată. Norocul ei, că nu a fost acolo. O strigase o vecină la poartă. Nenorocire mare! Bine că au scăpat ei cu viață”.

Ionelia Tănase, vecină: “Stau mai departe eu, am auzit bubuitura de la mine și am fugit. De la distanță. Dărâmături peste tot. E bine că nu i-a apucat pe ei aici, că erau morți”.

Oamenii au rămas acum fară casă, aparatură, mobilier și nici nu au bani că să-și ridice o nouă construcție!

Doru Vișan, ginerele proprietarei locuinţei: “Scursură de gaze de la butelie. Erau înmormântări, necazuri…”.

În urma exploziei, proprietara a suferit un atac de panică și a primit ingrijri medicale de la echipajul de la ambulanță. Din nefericire, locuința nu era asigurată, iar bieții oameni sunt nevoiți să suporte toate pagubele.

Cei care doresc să ajute familia rămasă fără casă, pot dona bani în contul deschis pe numele Visan Gheorghe Nicusor: RO74BTRLRONCRT0525040701

Sursa: Pro TV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial