27 aprilie 2024
FOTO – VIDEO. Fuge pământul la Vârfuri. ”Am rămas izolați complet!”

FOTO – VIDEO. Fuge pământul la Vârfuri. ”Am rămas izolați complet!”

Fuge pământul în comuna Vârfuri, din județul Dâmbovița. Din cauza ploilor abundente s-au reactivat alunecările de teren.

Un drum care face legătura între un sat și restul comunei s-a rupt pe jumătate. Mașinile de intervenție, ambulanța sau pompierii nu mai au cum să ajungă acolo, iar meteorologii anunță un nou val de ploi.

Aproape două sute de oameni sunt afectați de alunecările de teren din comuna Vârfuri. După ce oricum erau anevoioase, drumurile de aici au devenit aproape impracticabile, spre disperarea oamenilor, mulți bătrâni și suferinzi.

Localnic: ”Situație foarte grea la noi, foarte grea! Ferească Dumnezeu de un foc, ceva, pe unde vine o salvare sau ceva? E foarte greu la noi. Am rămas izolați complet.”

Localnic”În jos sunt două case care le-au luat gardurile, le-au luat curțile, aproape ajung lângă case și mi-e milă de ei.”

Localnic”Trebuie să lăsăm mașina la doamna în curte, pe urmă să îmi iau bagajele și să o iau prin grădini. Și suntem nevoiți să mergem acolo, sunt câteva case.”

Cei de la primărie spun că merg aproape zi de zi prin comună și evaluează pagubele apărute în urma ploilor abundente. Din primele estimări, edilii vorbesc despre 12 milioane de lei.

Răzvan Bănaru, primarul comunei Vârfuri”Cele mai grave alunecări din ultimii 40 de ani. Sunt trei locuințe afectate plus alte două în pericol de a fi afectate. Carosabilul este total compromis.”

La fața locului au venit și comisii din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, de la Prefectură și Apele Române. Toți au luat notițe și au plecat, iar oamenii spun că an de an au de suferit din cauza alunecărilor de teren, care le-ar putea afecta în curând și casele.

sursa – Pro TV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial