3 mai 2024
FOTO/VIDEO: A fost urgie la Zăvoiu, în comuna Mogoșani. Copaci rupți, solarii distruse de vânt, gospodării fără electricitate

FOTO/VIDEO: A fost urgie la Zăvoiu, în comuna Mogoșani. Copaci rupți, solarii distruse de vânt, gospodării fără electricitate

După o zi caniculară ce nu prevestea nimic altceva în afară de o noapte la fel de călduroasă, satul Zăvoiu din comuna Mogoșani, a fost locul unde furtuna s-a manifestat cu cea mai mare forță.

Dacă în anumite zone ploaia abia se simțea, în partea opusă a satului ploaia puternică a făcut ca vizibilitatea să se reducă într-atât de mult, încât nu mai puteai înainta pe drum.

Copaci rupți , fire căzute, solarii întregi distruse sunt rezultatele unei nopți de groază, ce s-a soldat cu foarte multe pagube materiale în rândul cetățenilor care, în cea mai mare parte a lor se ocupă cu grădinăritul.

Ori că furtuna a fost mai rapidă decât aparatele de măsură, ori că s-a omis transmiterea unei avertizări prin aplicația ro-alert, cert este că oamenii nu au primit nimic în acest sens.

Meteorologii avertizează însă că, pe fondul valului de căldură tot mai mare din timpul zilei, astfel de furtuni pot lua naștere foarte ușor datorită apariției fenomenului de convecție, aerul foarte cald și încărcat de vapori ridicându-se rapid și întâlnind zone mai reci, punct în care, întreaga masă de vapori este descărcată aproape instant sub formă de ploi torențiale.

articol scris de Liviu Lazăr,

reporter special targovistenews.ro

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial