26 aprilie 2024
Florin Anton, târgovişteanul triplu campion la futsal în Malta!

Florin Anton, târgovişteanul triplu campion la futsal în Malta!

❚ Fratele mai mare al mijlocaşului de la Chindia (Cosmin Anton), „Gonzo” este favorit să preia naţionala de futsal a Republicii Malta, unde are cinci jucători selecţionaţi ❚ Anton va juca cu echipa sa, pentru a treia oară consecutiv, în Liga Campionilor la futsal ❚ Cu un salariu lunar de 1.500 de euro, târgovişteanul o duce bine în Malta, o ţară cu numai 400.000 de locuitori, dar cu un nivel de trai foarte ridicat ❚ Bun prieten cu patronul echipei Sliema Wanderers, locul 5 în primă ligă malteză, Anton vrea să transfere acolo patru jucători români, chiar şi de la Chindia

Târgovişteanul Florin Anton a devenit una dintre vedetele fotbalului maltez, după ce a câştigat sâmbătă, pentru a treia oară consecutiv, titlul naţional la futsal. Antrenorjucător la Excess RP Bidnia, acesta a ridicat trofeul deasupra capului, după ce echipa sa a depăşit în finală pe Naxxar Motors. S-a jucat după sistemul cel mai bun din trei meciuri, Bidnia l-a câştigat pe primul cu 5-3 (Florin a marcat un gol), iar pe al doilea după loviturile de departajare (4-2), transformând penaltiul decisiv.

„Noi jucăm în Sala Sporturilor Koradino, iar la meciurile din finală am fost încurajaţi de o frumoasă galerie. Echipa mea deţine supremaţia în Malta la futsal şi vom participa pentru al treilea an consecutiv în Champions League. Am câştigat titlul cu o echipă formată în marea ei parte din maltezi, în afara mea şi a lui Florin Manea, un alt român, a mai jucat şi un sârb, Alex Ribici”, ne-a transmis fostul jucător al lui FCM Târgovişte.

Jucătorii săi sunt polițiști sau ospătari

Excess RP Bidnia are un buget de 50.000 de euro, iar Florin Anton (Gonzo) este singur angajat cu contract, câştigând lunar 1.500 de euro. Ceilalţi jucători muncesc în La Valletta şi împrejurimi, având meserii variate, de la poliţist, la ospătar. Cum Republica Malta s-a dezvoltat puternic din turism, majoritatea jucătorilor de la Bidnia lucrează în acest domeniu. Cinci dintre ei au fost selecţionaţi în naţionala de futsal a statului Malta (400.000 de locuitori), pe care sunt şanse foarte mari să o preia chiar târgovi şteanul nostru de 34 de ani.

„Sunt în discuţii avansate cu cei de la Federaţia de Fotbal Malteză şi cred că din toamnă voi prelua naţionala lor de futsal. Îmi place foarte mult aici, nivelul de trai este unul foarte ridicat în comparaţie cu România, iar eu locuiesc împreună cu soţia într-un cartier select. Mai sunt mulţi români în Malta, însă eu nu am treabă cu ei, îmi văd de ale mele”, a completat Anton, fratele mai mare al mijloca şului de la Chindia.

În Malta sunt trei ligi de futsal, prima este alcătuită din 10 echipe, a doua din 12, iar a treia din 14. Cu toate acestea, Florin recunoaşte că România este mult mai puternică la nivel de futsal, numărându-se printre primele opt din lume.

Vine după jucători români

Florin Anton a stabilit în perioada petrecută în Malta numeroase relaţii cu oamenii de fotbal din această ţară, fiind foarte bun prieten cu finanţatorul echipei Sliema Wanderers, echipă care a încheiat campionatul pe locul 5.

„Omul vrea să îşi întărească lotul pentru campionatul următor şi mi-a transmis că ar dori patru jucători din România, numărul maxim de străini acceptaţi în campionatul maltez. Voi veni în această vară acasă şi o să mă orientez către piaţa din România, fiind interesat chiar şi de jucători de la Târgovişte. Oricum, în prima ligă malteză se câştigă mai bine decât la Chindia sau în a doua ligă de la noi”, a completat Florin Anton, un târgoviştean care a reuşit pe plan sportiv într-o ţară străină.

Noi îl felicităm pentru realizările avute şi chiar ne mândrim cu asemenea oameni, care fac cinste sportului şi comunităţii târgoviştene!

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial