3 mai 2024

Fieni – Uite câte nereguli au stârpit polițiștii din nordul județului!

difieni1COMUNICAT DE PRESĂ

Evaluarea activităţii poliţiştilor din Fieni, în primele nouă luni ale acestui an

Orașul Fieni, format din localitatea de reședință și satele Berevoești și Costești, este situat în zona subcarpatică, în partea de nord a județului Dâmbovița, având o populaţie de peste 7.500 de locuitori.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni desfăşoară zilnic activităţi specifice pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravenţională sau penală astfel încât cetăţenii să se simtă în siguranţă.

 

Poliţia Oraşului Fieni, structură subordonată Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa,  are în arondare o secţie de poliţie rurală şi 6 posturi de poliţie, dintre care unul este amplasat pe platoul montan Padina.

 

În perioada ianuarie – septembrie a.c., la nivelul Poliţiei Oraşului Fieni au fost sesizate 316 infracţiuni, cele mai multe, 227, fiind de natură judiciară.

 

Din analiza indicatorilor statistici au reieşit următoarele:

 

  • · Infracţiunile contra persoanei : au fost sesizate 135 de fapte, dintre care 62 infracţiuni de lovire sau alte violenţe.

 

  • ·Infracţiunile contra libertăţii persoanei : au fost înregistrate 48 de fapte, toate constând în ameninţări.

 

  • · Infracţiunile contra patrimoniului  : au fost înregistrate 42 de furturi.

 

  • · În domeniul circulaţiei pe drumurile publice – în perioada de referinţă, poliţiştii de la  Formaţiunea Rutiere Fieni au organizat 86 de acţiuni, dintre care 37 pentru combaterea excesului de viteză, 8 pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor comise de pietoni şi 6 pe linia conducerii sub influenţa alcoolului.

 

În cadrul acţiunilor au fost constatate 38 de infracţiuni, din care 22 la regimul rutier şi au fost aplicate 1.079 de sancţiuni contravenţionale.

 

Din totalul amenzilor, 535 au fost pentru încălcarea vitezei legale, 173 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 9 pentru consum de alcool şi 78 pentru abaterile comise de pietoni.

 

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 41 de permise de conducere şi au retras 39 de certificate de înmatriculare.

 

  • Cu privire la activitatea de constatare a contravenţiilor, în perioada analizată poliţiştii din Fieni au aplicat 1.971  de  amenzi, cu 15,98 mai mult decât în primele nouă luni ale anului 2014.

 

Din totalul acestora, 1.479 au fost conform O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 403 la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 14 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi 57 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

 

Totodată, poliţiştii au intervenit la 363 de urgenţe semnalate de cetăţeni prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

 

Având în vedere specificul zonei, respectiv  suprafeţele împădurite, poliţiştii au acţionat în permanenţă pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

 

Astfel, au fost constatate 22 de infracţiuni la Codul Silvic şi aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010.

 

De asemenea, în urma probatoriului administrat în dosarele penale, faţă de trei persoane bănuite de fapte ilegale asociate tăierii, exploatării şi transportului de material lemnos, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore.

 

Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat 65 de mc material lemnos şi 28 de bucăţi de lemn fasonat folosit în construcţii pentru care nu se deţineau documente justificative de provenienţă.

 

Poliţiştii din Fieni sunt prezenţi la datorie pentru sancţionarea promptă a oricărei încălcări a legii.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial