25 aprilie 2024

Fieni – Proprietarii de câini periculoşi, în vizorul poliţiştilor

pitbulAcțiune a polițiștilor din Fieni pentru verificarea respectării legislației de către deţinătorii sau proprietarii de câini periculoşi sau agresivi

Poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Fieni au acționat pe raza de competență pentru depistarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva persoanelor care încalcă normele privind regimul de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi.

Astfel, în urma controalelor efectuate, polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale ca urmare a încălcării prevederilor O.U.G. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi și au instruit 8 proprietari.

Vă informăm că, potrivit legislației, proprietarii sau deținătorii temporari ai câinilor periculoşi sau agresivi trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– să aibă vârsta minimă de 18 ani;

– să aibă capacitate deplină de exercițiu;

– să nu fi fost condamnați pentru săvârșirea vreunei infracțiuni contra persoanei.

De asemenea, aceștia au obligația să înregistreze câinii la Asociația Chinologică Română, afiliată la Federația Chinologică Internațională, și să inscripționeze în mod vizibil, la intrarea în apartament sau în imobil, ori pe împrejmuirea aferentă imobilului respectiv, avertismentul “Câine periculos” sau, după caz, “Câine agresiv”, printr-o plăcuță având dimensiunile de cel puțin 15 x 25 cm.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial