Sâmbătă, 4 martie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepsicop și Mitropolit NIFON, la Căminul Cultural Valea Lungă Cricov, a avut loc ,,Festivalul Primăverii”, la inițiativa președintelui Comitetului de tineret al Parohiei Valea Lungă Cricov, domnul Sorin Alexandru Olteanu, în partenerat cu parohiile Valea Lungă-Cricov, Valea Lungă-Ogrea și Valea Lunga-Gorgota, prin intermediul comitetelor de tineret și al preoților: Florin Pătulea, Nicușor Ionașc, Gheorghe Tomescu, Popa Ionuț și Constantin Panait, care au oferit daruri, constând din dulciuri, icoane și cărți pentru premii.
Această activitate educațională, la care au participat 60 de tineri, a cuprins cântece, dansuri și poezii, ce au avut în centrul lor viziunea eclezială cu privire la importanța mamei pentru viața bisericească și comunitară, precum și o expoziție-concurs de mărțișoare ce a fost jurizată de către domnul Primar Emil Negru, doamna director Prof. Ana-Maria Panțuroiu, doamna Alina Mănoiu, profesor de Religie, și doamna Mihai Simona-Maria, profesor de Religie la Școala Gimnazială ,,Coresi” din Târgoviște și Vicepreședinte A.P.O.R. – filiala Dâmbovița.
La final, au fost oferite daruri pentru cei 19 premianți ai festivalului.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI
Cu ocazia Duminicii Ortodoxiei, în ziua de 5 martie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, însoțit de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște, eveniment liturgic la care au participat numeroși credincioși târgovișteni.
În cadrul sfintei slujbe, a fost citită Pastorala Sfântului Sinod la Duminica Ortodoxiei și a fost efectuată tradiționala colectă pentru Fondul Central Misionar, activitate ce va continua și în perioada imediat următoare.
În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat faptul că Duminica Ortodoxiei, ca celebrare a biruinței cultului icoanelor într-un anumit moment al istoriei, reprezintă sărbătoarea identității noastre ortodoxe, celebrarea rectitudinii credinței, a comuniunii, în Duhul adevărului, cu Sfinții Părinți, cu tezaurul de spiritualitate autentic drept măritor pe care înaintașii noștri l-au preluat și aprofundat. Totodată, este și un prilej de a ne aminti de toți aceia care și-au dat viața pentru apărarea Bisericii noastre străbune, iar fidelitatea noastră față de credința strămoșească manifestă cel mai bine respectul față de ei și dreapta slăvire a lui Dumnezeu. Astfel, cu toții avem responsabilitatea de a propovădui, prin faptele noastre, credința strămoșilor noștri, de a o sprijini și apăra, precum și de a o transmite nealterată urmașilor noștri.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI
Luni, 6 martie 2017, în biserica Kretzulescu, paraclis al reședintei, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON a hirotesit întru duhovnic patru tineri preoţi, recent hirotoniți: Cristian Duțescu de la Parohia Vlădeni I, Pr. Mihai Dumitru de la Parohia Românești, Ciprian Puiu de la Parohia Produlești și Antoniu Dincă de la Parohia Bungetu.
În cuvântul său de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit noilor duhovnici despre responsabilitatea lor de îndrumători și tămăduitori ai sufletelor, precum și de nevoile pastoral-misionare curente ale credincioșilor din societatea contemporană, îndemnându-i să-și dăruiască, fără preget, disponibilitatea și entuziasmul tinereții întru slujirea poporului lui Dumnezeu.
La finalul slujbei hirotesiei, Înaltpreasfinţia Sa a oferit în dar tinerilor preoți câte un Aghiasmatar si o cruce de binecuvantare.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI
Sâmbătă, 4 martie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, la Seminarul Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște a avut loc etapa județeană a Concursului Național Interdisciplinar, intitulat Cultură și spiritualitate românească.
La competiție, care a însemnat rezolvarea unor subiecte de Religie și de Limba și Literatura Română, au participat 39 de elevi de la școlile gimnaziale din județul Dâmbovița, care au concurat pe două nivele, primii clasați, de la ambele nivele, mergând mai departe la faza națională, ce se va desfășura în luna mai, la Mânăstirea Putna, județul Suceava.
La nivelul I, s-a clasat eleva Cristina Elena Deleanu, din clasa a VI-a, de la Școala Gimnazială Șerban Cioculescu din Găești, coordonată de Pr. prof. Cătălin Ciobanu și Prof. Monica Petcu. Iar, la nivelul al II-lea, s-a clasat eleva Maria Cristina Popa, din clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială nr. 1 din Moreni, coordonată de Prof. Ileana Prisiceanu și Prof. Mariana Catinca.
Toți elevii participanți au primit daruri din partea Înaltpreasfinției Sale, în semn de apreciere și încurajare.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI
Duminică, 5 martie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, în cadrul Parteneriatului dintre Biserică și Școală, 28 de elevi de la clasa I, de la Liceul Udrea Băleanu, din localitate, au participat, însoțiți de profesorii lor, la Sfânta Liturghie din cadrul bisericii Parohiei Băleni – Sârbi.
La finalul, sfintei slujbe, elevii au prezentat o scenetă cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, cu titlul “Mama-icoană vie“, în cadrul căreia au recitat poezii și au cântat melodii religioase. La finalul evenimentului, elevii au primit daruri, din partea parohiei.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI