29 martie 2024
“Festivalul „Peștera- Padina”, un proiect de succes derulat de Consiliul Județean Dâmbovița!”

“Festivalul „Peștera- Padina”, un proiect de succes derulat de Consiliul Județean Dâmbovița!”

  1. Pentru iubitorii de muzică și de munte, Consiliul Județean Dâmbovița a organizat în acest sfârșit de săptămână Festivalul „Peștera – Padina”, eveniment desfășurat anual în panorama mirifică a Munților Bucegi, zona „Telecabina Peștera”.  

       Și în acest an, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, alături de vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul general al județului, Dănuț Nicolae Popa Stănescu, administratorul public al județului, Cristian Avanu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu, și parlamentarii Carmen Holban, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu s-au alăturat sutelor de turiști prezenți la festival.

        Pentru fiecare dintre cele trei zile ale festivalului (12, 13 și 14 august), Centrul Județean de Cultură Dâmbovița a pregătit, în mijlocul naturii și al atracțiilor turistice oferite de zona Masivului Bucegi, un program muzical a cărui ținută artistică și capacitate de a crea voie bună i-a captivat pe turiștii prezenți.

       Astfel, în prima zi a festivalului, în cadrul spectacolului folcloric susținut de Orchestra Populară Chindia, sub bagheta dirijorului Ionuț Dumitrescu, publicul s-a putut bucura de prestația unor artiști de seamă: Ileana Pavelescu, Florentina Mîinea, Loredana Dobrescu, Yuriy Tsiple, Nineta Popa, Ionuț Dolănescu, Nicu Paleru și Simona Dinescu.

       În a doua zi a festivalului, în zona Telecabina Peștera au răsunat ritmuri de rock, în cadrul unui concert ai cărui protagoniști au fost artiștii apreciatelor formații Holograf și Direcția 5.

       Astăzi, 14 august, ziua închiderii festivalului, DJ Yaang de la Kiss FM vor bucura publicul prezent cu muzică variată.

       Prin acest eveniment, Consiliul Județean Dâmbovița urmărește să promoveze potenţialul turistic al Masivului Bucegi, să organizeze spectacole şi momente culturale inedite, dar și să susțină educația participanţilor în materie de protejare a mediului înconjurător şi practicare a mişcării în aer liber.

       Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan: „Mă bucur că, și în acest an, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, alături de Centrul Judeţean de Cultură, a atras turiști din toate colțurile țării la Festivalul „Peștera – Padina”, un eveniment care își propune, pe lângă actul cultural în sine, să promoveze Munții Bucegi și turismul la mare altitudine. În această zonă a județului Dâmbovița sunt peisaje fascinante și, cu această ocazie, îi invit pe turiștii români și străini să le descopere. În ceea ce mă privește, voi susține și de acum înainte toate proiectele menite să promoveze zona montană a județului, cu care ne mândrim atât de mult”.

Compartimentul Imagine, Relații Externe,

Consiliul Județean Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial