vin. oct. 18th, 2024

Descoperă programul Festivalului pe babelfest.ro

default

MARȚI 11 iunie #Babel#babelFAST

SKYLINEIl Posto Vertical Dance & Marco Castelli Small Ensemble, Italia Ora 21:30, Piața Mihai Viteazul, pe Casa de Cultură a Sindicatelor

Skyline este profilul orașelor noastre, este o linie trasată chiar de clădiri, este semnul care traversează cerul și unește toate formele de la orizont și, din acest motiv, reprezintă și caracterizează unicitatea fiecărui loc, atât natural, cât și urban. Între aceste clădiri se inserează dansul vertical, printr-o reprezentație spectaculoasă, în care dansatorii desenează cerul cu trupurile lor și îi fac pe toți cei care privesc să ia parte la imensa panoramă.

SheolGrotowski Institute and Studio WACHOWICZ/FRET, Polonia

Ora 20:00, Casa de Cultură a Sindicatelor

Studio WACHOWICZ/FRET este un tandem creativ a cărui primă lucrare finalizată, Sheol/שְׁאוֹל, a fost creată în decembrie 2021. Artiștii se concentrează pe interpătrunderea dintre teatru și artele performative și pe complementaritatea celor două în fiecare gest de pe scenă. Marcate de hibriditate și deschidere, lucrările studioului pot fi descrise în mai multe feluri – instalație performativă, séance și acțiune. Numitorul lor comun este sonoritatea și o atenție excepțională acordată sunetului și vibrațiilor asociate chiar și celor mai mici acțiuni.

Troienele de Euripide

Csokonai National Theater Debrecen, Ungaria

Ora 18:00, Sala Mare a Teatrului 𝘛𝘰𝘯𝘺 𝘉𝘶𝘭𝘢𝘯𝘥𝘳𝘢

În secolul al XX-lea, sub influența războaielor mondiale, au primit o atenție deosebită dramele așa-zise „antirăzboi” ale lui Euripide – Hecuba și Troienele –, în care autorul arată suferința umană fără sens cauzată de război din perspectiva părții învinse, în special din punctul de vedere al femeilor. În zilele noastre, în secolul al XXI-lea, în mijlocul amenințărilor unui nou război mondial, regizorul István Szabó K. prezintă Troienele de Euripide, bazată pe o repovestire de Sartre și Gyula Illyés, din perspectiva a patru femei, care sunt martorele evenimentelor care au urmat căderii Troiei.

Under Construction

DAVAI Clown Theater, Israel

Ora 16:00, Sala Studio a Teatrului 𝘛𝘰𝘯𝘺 𝘉𝘶𝘭𝘢𝘯𝘥𝘳𝘢

Unde suntem? Nu știm. De unde am venit? Nu ne amintim. Un lucru e sigur: acum este timpul pentru o ceașcă de ceai! O comedie non-verbală despre trei excentrici care împart un apartament înghesuit: becuri care se ard, țevi care se sparg, țânțari care mușcă, creierul blocat, lumea exterioară trimite semnale amenințătoare… Dar acești domni vor să bea ceai și îl vorbea, chiar dacă întreaga lume se prăbușește! “În construcție” (Under Construction) atrage publicul într-un tărâm poetic, fantasmagoric, saturat de umor absurd. Și dincolo de clovnesc și grotesc, virtuozitatea motrică și râs, spectacolul dezvăluie perspective despre lume și despre cum ne descurcăm noi cu și în ea.

THAT ROUND THINGDAVAI Clown Theater, Israel

Ora 12:00, Piața Mihai Viteazul

Acel lucru rotund, spectacol non-verbal destinat copiilor cu vârste între 3 și 10 ani, precum și părinților acestora, este o poveste amuzantă și emoționantă despre doi clovni-marinari care au scăpat soarele în mare. La sfârșitul unei lungi căutări, doi prieteni din nordul înghețat ajung în sfârșit pe o plajă însorită. Veseli, se bucură și se joacă până când, din greșeală, doboară soarele în mare. Pentru a salva lumea de întunericul etern, cei doi bărbați stângaci pornesc într-o misiune de salvare și navighează cu o barcă peste mare. Ei caută soarele pierdut deasupra și sub apă, pierd direcția, se ceartă, naufragiază, se pierd unul pe altul și aproape pier într-o furtună! Din fericire, există o modalitate rapidă de a goli marea, iar prietenii noștri se găsesc în cele din urmă în siguranță! Dar cum rămâne cu soarele?