2 mai 2024

Faza judeţeană a concursului de elevi „PRIETENII POMPIERILOR”

www.mariusbuga.ro_images_isu3În perioada 28 – 29 mai 2015, pe terenul de sport al Liceului Tehnologic „Nicolae Mihăescu” din Municipiul Târgovişte se va desfăşura faza judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „PRIETENII POMPIERILOR”, competiţia fiind organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, cu sprijunul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I“ Dâmbovița.

Concursul se va desfăşura după următorul program:

ü     joi – 28 mai 2015, ora 09:00 – echipaje băieţi;

ü     vineri – 29 mai 2015, ora 09:00 – echipaje fete.

Fiecare cerc tehnico-aplicativ de elevi “Prietenii pompierilor” participă la concurs cu un echipaj format din: un comandant, 8 concurenţi şi o rezervă.

Echipajele pot fi constituite exclusiv din băieţi, exclusiv din fete sau mixte. Echipajele mixte concurează împreună cu echipajele de băieţi.

Vârsta minimă a elevilor este de 11 ani, iar cea maximă este de 15 ani, împliniţi în anul calendaristic în care se desfăşoară concursul.

Concursul cuprinde 3 (trei) probe:

  • o probă teoretică;
  • 2 (două) probe practice: “Pista cu obstacole” și “Ștafeta de 400 metri cu obstacole”.

Această competiție are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor, scopul competiţiei fiind acela de a dezvolta la elevi capacităţile de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, urmărind formarea şi dezvoltarea în rândul acestora a unor trăsături moral – volitive: iniţiativa, spiritul de echipă, curajul, dârzenia, hotărârea, perseverenţa, cinstea, corectitudinea şi disciplina.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial