28 martie 2024
EXCLUSIV! O fată de 15 ani şi-a tăiat venele într-un centru de plasament din Târgovişte!

EXCLUSIV! O fată de 15 ani şi-a tăiat venele într-un centru de plasament din Târgovişte!

Incident grav intr-un centru de plasament din Targoviste! O adolescenta de 15 ani a incercat sa se sinucida, provocandu-si mai multe rani la maini.

O clipa de neatentie

Fata a profitat de un moment de neatentie din partea asistentilor sociali in grija carora se afla si s-a inchis intr-o camera unde si-a provocat leziunile. Fata provine dintr-o familie sarmana, de la tara. In urma cu o luna, ea si cei patru fratiori mai mici au fost preluati in regim de urgenta de acasa. Asistentii sociali au constatat ca nu erau crescuti corespunzator de parintii lor, in mizerie si nescolarizati. Mai mult, unii dintre vecini sustineau ca mama lor consuma alcool si nu-i ingrijeste cum trebuie. Tatal lor s-a impotrivit insa. El spune ca ancheta facuta de asistentii sociali nu este reala si a insistat sa-si ia copiii acasa. El sustine ca fata a ajuns sa-si ia zilele din cauza ca a fost indepartata de familie.

Salvata in ultima clipa

Copila a primit ingrijiri medicale la Spitalul Judetean din Targoviste, iar acum este in grija psihologilor si a psihiatrilor. “Nu stim sigur cu ce si-a provocat aceste taieturi. Se afla in centru impreuna cu personalul de supraveghere. A avut o reactie, fiind foarte agitata, si-a provocat aceste zgarieturi”, a declarat pentru mariusbuga.ro Cerasela Gurgu, purtatorul de cuvant al DGASPC Dambovita. Psihologii confirma ca una dintre cauzele care-au indemnat-o pe fata la acest gest extrem este indepartarea de familie.

Probleme peste probleme

“Separarea fetei de catre familia de origine, de familie, poate sa fie un factor predispozant, dar nu e singurul. La asta poate sa se aduage si climatul familial problematic, cu mijloace materiale destul de precare si nu numai si de asemenea probleme caracteristice varstei”, ne-a precizat Calin Alexandru, psihoterapeut. Conducerea Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului a demarat o ancheta sa afle cum de-a fost posibil ca fata sa se raneasca in centrul de ocrotire. Intre timp, psihiatrii i-au prescris un tratament, iar psihologii o consiliaza sa treaca peste traumele suferite in ultima vreme.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial