Dum. oct. 27th, 2024

www.mariusbuga.ro_images_caniculaCOMUNICAT DE PRESĂ

Recomandări în caz de caniculă

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița recomandă atât conducătorilor auto, cât și celorlalți participanți la trafic să evite deplasările pe drumurile publice în intervalul orar 10:00 – 18:00.

Dacă totuşi deplasarea nu poate fi amânată, utilizați sistemele de climatizare și faceți pauze dese la umbră pentru a vă putea odihni şi pentru a vă hidrata.

Înainte de a pleca la drum, asigurați-vă că ați alimentat autovehiculul cu combustibil suficient, că aveți la îndemână apă potabilă, trusă medicală cu medicamente necesare și stingătorul de incendiu.

Pietonilor le recomandăm să evite, pe cât posibil, plimbările și mersul la cumpărături în orele de caniculă.

Purtați pălării de soare și haine lejere, din fibre naturale, de culori deschise.

De asemenea, recomandăm cetățenilor să bea zilnic minimum 2 litri de lichide, fără a aștepta să apară senzația de sete; în perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15-20 de minute.

Nu consumați alcool, deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.

Păstrați contactul cu vecinii, rudele, cunoștințele care sunt în vârstă sau au probleme medicale, interesându-vă permanent de starea lor de sănătate.