26 aprilie 2024
Evenimente în Arhiepiscopia Târgoviştei

Evenimente în Arhiepiscopia Târgoviştei

dr-teo Luni, 19 septembrie 2016, domnul Mihail Daniel Vlădăreanu, dirijorul  Coralei Catedralei Mitropolitane din Târgoviște și al Grupului Coral Bărbătesc Valachia Christiana, a susținut public, în cadrul Facultății de Teologie a Universității Lucian Blaga din Sibiu, teza de doctorat  intitulată Creația corală cu caracter religios a compozitorilor Dumitru Georgescu Kiriac și Ioan D. Chirescu, elaborată sub coordonarea Pc. Pr. Prof. univ. dr. Vasile Grăjdian.
   La eveniment a participat, ca membru al comisiei de doctorat, Înaltpreasfințitul Părinte Prof. univ. dr. NIFON MIHĂIȚĂ, Arhiepiscop și Mitropolit, împreună cu Prof. univ. dr. Elena Chircev, Decanul Facultății Teoretice din cadrul Academiei de Muzică Gheorghe Dima, Pc. Prof. univ. dr. Vasile Stanciu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și Pc. Pr. Prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, Decanul Facultății de Teologie Andrei Șaguna a Universității Lucian Blaga din Sibiu.
În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a subliniat importanța temei de studiu a domnului Vlădăreanu pentru cercetarea muzicală și teologică românească, evidențiind și rolul deosebit al artei muzicale în misiunea pastorală a Bisericii noastre strămoșești.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

 

Marți, 20 septembrie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, parohiile: Gura Ocniței, Ocnița I si Ocnița II, au oferit alimente Centrului de Servicii Comunitare Sf. Andrei din Gura Ocniței, necesare îmbunătățirii hranei cotidiene a celor îngrijiți în această instituție.
Această acțiune filantropică aparține inițiativei Înaltpreasfinției Sale de a sprijini săptămânal instituții sociale din cadru Eparhiei noastre, ca mijloc concret de susținere a diferitelor nevoi instituționale și ca mărturie a misiunii caritabile a Bisericii noastre.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial