8 mai 2024
Eveniment DE CLASĂ, la Târgovişte! Vino să te bucuri de «Primăvara clasică europeană»

Eveniment DE CLASĂ, la Târgovişte! Vino să te bucuri de «Primăvara clasică europeană»

tugaConferință de presă comună, alături de primarul municipiului Târgoviște, Gabriel Boriga, pentru promovarea unui eveniment de înaltă ținută, care va avea loc în data de 9 mai: Primăvara clasică europeană!

Un concert de muzică clasică în aer liber, lângă Turnul Chindiei și ruinele Curții Domnești – iată o premieră și pentru municipiul Târgoviște. Sper să fie un moment cu adevărat remarcabil, care să se transforme într-o adevărată tradiție culturală a locului.
Evenimentul este realizat în cadrul unui parteneriat Consiliul Județean Dâmbovița – Consiliul Local Municipal Târgoviște.
Am ales 9 mai și pentru tripla semnificație a zilei: independența de la 1877, victoria Națiunilor Unite de la 1945 și declarația ministrului francez de externe – Robert Schuman din 1950, văzută ca unul din elementele fondatoare ale Uniunii Europene”, spune Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
„Evenimentul va fi o premieră pentru Târgovişte şi pentru judeţul Dâmboviţa.
Este cunoscut faptul că Târgovişte are un potenţial turistic ridicat, de asemenea şi judeţul, iar evenimentele culturale reprezintă una dintre cele mai eficiente forme de exploatare a acestei resurse pe care o avem – turismul. Proiectul «Primăvara clasică europeană» este gândit astfel încât să poată îmbina principalele elemente culturale locale din Complexul Muzeal cu ritmurile muzicii clasice, fragmentele cele mai cunoscute din arii celebre.
Este un concert de muzică clasică în aer liber, acest tip de concert se vede doar în marile capitale culturale europene, precum Viena, München, Amsterdam.
O să fie un eveniment special, va avea în fundal Turnul Chindiei şi ruinele Curţii Domneşti.
Ne aşteptăm la afluenţă de public, să vină mulţi tineri, ne aşteptăm să vină oameni care aveau nevoie de aşa ceva.
Încercăm să creăm acum un proiect-pilot pe care să-l reluăm în fiecare an.
O să avem câteva surprize pentru cei care vor participa şi vă îndemn să nu rataţi un astfel de eveniment!
Este un eveniment de ţinută, de clasă, iar accesul se face pe baza biletului”, a declarat Gabriel Boriga, primarul municipiului Târgovişte.
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial