19 aprilie 2024
Emilian Rusu, directorul Finanţelor: “Ne dorim ca regionalizarea să se facă cu stabilitate”

Emilian Rusu, directorul Finanţelor: “Ne dorim ca regionalizarea să se facă cu stabilitate”

„Din informaţiile pe care le am de la ultima şedinţă ţinută de ANAF, vă pot spune următoarele: urma ca în termen de o săptămână să se stabilească şi capitala regiunii noastre. Nu pot să spun acum că s-a stabilit Ploieştiul.

Însă un lucru este cert. Nu vor fi afectate direcţiile de Inspecţie fiscală şi de Colectare a veniturilor statului.

Deci aceste două direcţii vor rămâne stabile, nu se va interveni asupra lor.

Ele rămân în cadrul direcţiei judeţene, fie că se va numi direcţie sau Administraţia Finanţelor Publice Dâmboviţa.

Acestea rămân neschimbate pentru că se doreşte stabilitate în rândul contribuabililor. Nu trebuie să avem o degringoladă şi să nu mai înregistrăm rezultate bune de atragere a veniturilor la bugetul statului.

Schimbările radicale nu sunt aducătoare de profit. Vor fi afectate serviciile suport – cum ar fi contabilitatea, achiziţiile publice, biroul de mass-media şi celelalte servicii suport.

Nu se va umbla nici la Direcţia Juridică. Se presupune că vor fi disponibilizate cam 1500 de posturi pe ANAF (la nivel naţional).

Încercăm să relocăm 1000 de posturi în celelalte direcţii şi structuri, care se vor forma, respectiv direcţia antifraudă.

Direcţia antifraudă va rămâne la regiune, va avea şeful de la regiune şi va cuprinde Garda Financiară, Vama şi cei de la antifraudă de la nivel de ANAF.

Ne dorim ca regionalizarea să se facă cu stabilitate, să nu afectăm programul de activitate nici pe încasări, nici pe inspecţie fiscală”, spune ec. Emilian Rusu, directorul executiv al Direcţiei Generale de Finanţe Publice Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial