29 martie 2024
Elevii Liceului Tehnologic Nicolae Ciorănescu Târgovişte învaţă cheia succesului!

Elevii Liceului Tehnologic Nicolae Ciorănescu Târgovişte învaţă cheia succesului!

O întrebare la care au răspuns elevii Liceului Tehnologic ”Nicolae Ciorănescu”din Târgovişte.

Campania de informare implementata de Echipa CSE –for Europe a continuat cu dezbaterea “Voluntariatul este cheia succesului?”, o întâlnire la care au participat peste 20 de elevi .

Tinerii au adus argumente pro şi contra acestei întrebări, balanţa părând că înclină în favoarea unuia sau altuia dintre răspunsuri, în funcţie de pasiunea cu care se explica. După discuţii îndelungi, pline de exemple personale, elevii au ajuns la concluzia că voluntariatul este cu adevărat cheia succesului .

Voluntariatul te formează ca om în societate, este de ajutor atât pe plan profesional cât şi personal.

Voluntariatul te poate ajuta să îţi dezvolţi noi atitudini faţă de cei din jur şi faţă de lumea înconjurătoare: civism şi participare la viaţa publică, toleranţa, deschidere culturală, preocupare faţă de mediul înconjurător.

Este o învăţare indirectă, prin experienţă concretă, prin interacţiunile avute sau prin observarea altora sau a situaţiilor în care poţi fi implicat pe parcursul activităţilor.

Discuţiile au avut ca finalitate formarea unor echipe de voluntari care ne vor sprijini în activităţile propuse prin proiect.

Dă-ne un LIKE pe pagina de facebook” https://www.facebook.com/pages/Voluntariatul-un-pas-spre-viitor/590919637608074”sau pe”Voluntariatulesteunpasspreviitor.blogspot.ro„!!!

Echipa de proiect: Iordache Tiberius, Ilie Octavian şi Ciocodeică David-Florin

Elevii Liceului Tehnologic”Nicolae Ciorănescu”din Târgovişte au participat la cursul de formare susţinut de Ciocodeică David-Florin, unul dintre membrii echipei de proiect şi voluntar instruit al fundaţiei Tineri pentru Tineri .

Adolescenţii au manifestat interes pentru tema cursului, “Procesul de luare a deciziilor în 8 paşi”.

Echipele de voluntari au identificat probleme reale, caracteristice vârstei adolescentine.

Au prezentat concluziile la care au ajuns, fie că a fost vorba despre continuarea studiilor, fie despre încercarea de a-şi găsi o slujbă.

Participanţii au urmat paşii corecţi în luarea deciziilor şi au învăţat să urmărească anumite obiective pentru ca decizia lor să fie optimă.

Dacă eşti cu adevărat voluntar dă-ne un like pe pagina de facebook: “Voluntariatul, un pas spre viitor”şi pe blog-ul ”Voluntariatulesteunpasspreviitor.blogspot.ro„!!!

Echipa de proiect: Iordache Tiberius, Ilie Octavian şi Ciocodeică David-Florin

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial