25 aprilie 2024
Elevii dâmbovițeni, pe podium la concursul național ”Știu și aplic”

Elevii dâmbovițeni, pe podium la concursul național ”Știu și aplic”

Comunicat de presă

La finalul săptămânii trecute, a avut loc, la Iași, finala națională a Concursului „Știu și aplic”, proiect educațional dedicat tinerilor din învățământul profesional și liceal, ajuns la a 9-a ediție și inclus în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale. 290 de elevi din 35 de județe, organizați în 145 de echipe au concurat în etapa finală a competiției, în prezența inspectorului general de stat Dantes Nicolae Bratu, a reprezentanților inspectoratelor teritoriale de muncă din țară și a reprezentanților Inspectoratului Școlar Iași.

Proiectul „Știu și Aplic, securitatea și sănătatea în muncă se deprind de pe băncile școlii” este un instrument educativ care, în decursul celor 9 ani de când se desfășoară, a demonstrat că poate contribui la educarea tinerilor în domeniul SSM, la nivelul învățământului preuniversitar, pregătindu-i pentru piața muncii, din care vor face parte.

Printre câștigătorii ediției de anul acesta s-au aflat și șase elevi dâmbovițeni din cei zece care au reprezentat județul, organizați în cinci echipe, în finalul competiției. Alături de aceștia s-au aflat și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița, inspectorii SSM, Amalia Bosnea, Mihaela Spilcă și Ioana Scarlat, care s-au aflat și în comisia de corectură a probei practice.

Elevii Dâmbovițeni au obținut următoarele rezultate, în finala națională a concursului:

-locul I, categoria teoretic superior, Liceul Teoretic „Petru Cercel”;

-mențiune III, categoria tehnologic inferior, Liceul Tehnologic „Goga Ionescu” din Titu;

-premiul special, categoria Învățământ profesional, Colegiul Economic „Ion Ghica”.

Rezultatele finale ale concursului național “Știu și aplic” sunt disponibile accesând link-ul: http://colegiulasachi.ro/fazanationala.html

În prezența inspectorului general de stat, Dantes Nicolae Bratu și a autorităților locale din Iași, câștigătorii au fost premiați și felicitați în Aula Magna “Carmen Sylva” a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”.

Cu acest prilej, reprezentantul Inspecției Muncii a prezentat cel mai nou material didactic, elaborat de specialiști în sprijinul pregătirii elevilor în domeniul securității și sănătății în muncă, Îndrumar pentru învățământul liceal – volumul I, în care tinerii, viitori lucrători, vor găsi noțiuni de bază în domeniul SSM, explicate într-un limbaj accesibil, esențiale pentru a debuta corect în viața profesională.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial